• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.12.2023

08:32

Nisu Rusi! Šta ili ko upravo razara Kijev?! Sve se ruši, počeo nezaustavljiv kolaps ukrajinske prestonice!

Printscreen Twiter/Reuters

Vesti

Nisu Rusi! Šta ili ko upravo razara Kijev?! Sve se ruši, počeo nezaustavljiv kolaps ukrajinske prestonice!

Podeli vest

Kolaps kijevskog metroa govori o ozbiljnim negativnim procesima, treba očekivati nove katastrofe u gradu, rekao je bivši savetnik ukrajinskog predsednika Leonida Kučme Oleg Soskin na svom Jutjub kanalu .

- Počeo je kolaps Kijeva, dogodila se tehnološka katastrofa koju je napravio čovek. Počeli su da se ruše tuneli u ovom delu linije od Libidske do Teremkija. Ovo je u zimskim uslovima potpuna katastrofa za Kijev - smatra ekspert.

Prema rečima Soskina, prestoničke vlasti su posvećivale apsolutno nedovoljno pažnje stanju metroa.

Bivši Kučmin savetnik je primetio da gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko uopšte nije uključen u razvoj i održavanje metroa.

Analitičar je sugerisao da se na drugim mestima treba očekivati još kolapsa metroa.

- Ako se ovaj komad uruši, to znači da metro uopšte niko ne radi, tamo se odvijaju neki veoma ozbiljni negativni procesi - zaključio je Šoskin.

Kako je saopštilo kijevsko gradsko tužilaštvo, gradske vlasti su u petak najavile obustavu saobraćaja vozova na deonici između stanica Libidska i Demijevska plave linije metroa. Prema preliminarnim podacima, ove okolnosti su nastale usled smanjenja pritiska tunela i pojave pukotina na njegovim zidovima, što je dovelo do poplava.

Šef kijevskog metroa Viktor Braginski napomenuo je da je do poplave metroa moglo doći iz više razloga. Prema njegovim rečima, jedna od verzija je nekvalitetan rad generalnog izvođača, koji je, konkretno, projekat završio bez hidroizolacije i hemijskog fiksiranja tunela. Drugi razlog je verovatno zbog toga što je reka Libid dala priliv, a iza ivice tunela ima vode. Ne mogu se isključiti i teški geološki uslovi u vidu plutača.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija