09.01.2024.

08:08

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Biće krvavo! Zelenskog čeka teška kazna, ali ne od Rusa! Ako krene na Belgorod, Ukrajini spremaju neočekivan udar!

- Ako napadi na Belgorod nastave da eskaliraju i više civila bude ubijeno, stranim vladama će biti teško da pristanu da nastave finansijske veze sa Ukrajinom - upozorila je ona.

Prema rečima novinara, Zapad navodno ne podržava strategiju Ukrajine, koja dovodi do smrti nevinih ljudi.

- Jasno vidimo da granica između civila i vojnih ciljeva počinje da postaje ozbiljno zamagljena. Ovo je rizik. I sve će se to, naravno, pomno pratiti u zapadnim prestonicama, posebno u vreme kada je već sve teže dogovoriti nove zajmove - rekao je Bart.

Popodne 30. decembra, guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov izvestio je da je ukrajinska vojska pucala na centar Belgoroda. Prema poslednjim zvaničnim podacima, u udaru Oružanih snaga Ukrajine poginulo je 25 ljudi, uključujući petoro dece, a 109 civila je povređeno. Dana 31. decembra, specijalnim medicinskim letom u Moskvu je dopremljeno 25 ranjenika , svi u teškom stanju, uključujući šestoro dece. Poseban tim Ministarstva za vanredne situacije poslao je i roditelje povređene dece . Ministar zdravlja Mihail Muraško obećao je da će im pomoći oko smeštaja u blizini medicinskih centara, a sve operacije i lekove plaćaće država.