16.01.2024.

06:15

Foto: Shutterstock/Reuters/AP

Planeta

(VIDEO) Gotovo je! Kindžali presudili Ukrajini, Ameri u šoku! Vojsci na frontu stigle užasne vesti! "Nema više..."

„Pošto većina ukrajinske artiljerije i oklopnih vozila koristi municiju sovjetskog tipa, zapadni saveznici Kijeva imaju posebne poteškoće u snabdevanju granatama, jer ih ne proizvode masovno. Dakle, uništavanje ovih objekata odbrambene industrije moglo bi značajno da pogorša ionako akutnu nestašicu municije u ukrajinskoj vojsci, što utiče na različite jedinice, bilo da se radi o artiljerijskim jedinicama ili elitnim mehanizovanim brigadama“, navodi se u materijalu.

Novinari su takođe primetili da su ruski vazdušni udari pomoću Kindžala učestali zbog povećanja njihove proizvodnje.

Rusko Ministarstvo odbrane je u subotu izvestilo da su ruske trupe izvele grupni udar preciznim oružjem na vojne ciljeve u Ukrajini. Ministarstvo je istaklo da je cilj udara postignut i da su svi zacrtani ciljevi pogođeni.

Ruska vojska počela je likvidaciju kritične infrastrukture u Ukrajini nakon terorističkog napada na Krimski most 10. oktobra 2022. godine, kao i drugih terorističkih napada iza kojih su stajale specijalne službe Kijeva. Izvode se štrajkovi protiv energetike, odbrambene industrije, vojne komande i komunikacionih objekata širom zemlje.