• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.01.2024

13:15

Šta je ovo?! Rusija započela sveopšte razaranje, Putin rešio da završi rat! Moćno američko oružje doživelo katastrofalan poraz!

Shutterstock/AP

Vesti

Šta je ovo?! Rusija započela sveopšte razaranje, Putin rešio da završi rat! Moćno američko oružje doživelo katastrofalan poraz!

Podeli vest

Zapad je šokiran raketnim udarima Oružanih snaga Rusije na strateške ciljeve Oružanih snaga Ukrajine, koji su doveli do uništenja dva protivvazdušna raketna sistema Patriot, izjavio je britanski analitičar Aleksandar Merkuris.

- Dva velika napada koja su se dogodila 29. decembra i 2. januara bila su apsolutno razorna. Očigledno je da su Amerikanci i Ukrajinci, kao i njihovi zapadni saveznici, šokirani ovim napadima - rekao je ekspert na YouTube kanal The Duran.

Prema njegovim rečima, postoji veliki broj dokaza da su najmanje dve baterije PVO sistema Patriot uništene kao posledica ruskih udara.

Merkuris je napomenuo da je ruska vojska uspela da pogodi mnoge strateške vojne ciljeve. Pored toga, industrijska preduzeća u Kijevskoj oblasti pretrpela su uništavanje velikih razmera.

Kako je preneo Lajf, ruske oružane snage su od 23. do 29. decembra izvele 50 grupnih i jedan masovni udar uz pomoć dronova i preciznog oružja. Mete su bili ukrajinski objekti i mesta razmeštaja Oružanih snaga Ukrajine i stranih plaćenika.

Osim toga, 2. januara Oružane snage Rusije su izvele grupni udar na ukrajinska preduzeća vojno-industrijskog kompleksa koja su proizvodila rakete i bespilotne letelice. Merkuris je ranije napomenuo da je panika u EU počela nakon napada na Kijev.

Ranije je bivši generalni tužilac Ukrajine Jurij Lucenko rekao da su Oružane snage Ukrajine izgubile 500 hiljada ljudi ubijenih i teško ranjenih. On je predložio da vlasti objave stvarne brojeve gubitaka ukrajinske vojske kako bi motivisali Ukrajince da se priključe vojsci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!
Društvo

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom u drugom delu dana a najviša dnevna temperatura biće od 20 do 25 stepeni, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

01.05.2024

12:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15