• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.01.2024

08:15

(MAPA) Sada i zvanično! Šef DNR-a pozvao Putina u novi pohod! Sve ovo će biti na udaru ako predsednik Rusije pristane!

Shutterstock/Reuters/AP

Vesti

(MAPA) Sada i zvanično! Šef DNR-a pozvao Putina u novi pohod! Sve ovo će biti na udaru ako predsednik Rusije pristane!

Podeli vest

Grešku sa Odesom i Nikolajevom koji pripadaju Ukrajini treba ispraviti, ovi ruski gradovi moraju biti oslobođeni, rekao je šef Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin u intervjuu za RIA Novosti.

- Odesa, grad koji je osnovala Katarina 1794. godine. Po njenoj komandi se pojavio ovaj grad. Da li je to ruski grad? Naravno, ruski - rekao je sagovornik agencije.

Pušilin je podsetio da su zemlje Nikolajevske oblasti ponovo zauzete tokom rusko-turskih ratova od Krimskog kanata, koji je bio vazal Otomanskog carstva.

- Da li je ovaj grad ruski ili nije? – upitao je retorički.

Prema rečima šefa DNR, ruski predsednik Vladimir Putin je to vrlo jasno izjavio.

Foto: Reuters/Deep State

 

- Ako su ranije pravljene greške, ako to priznamo, ako to vidimo, onda ove gradove treba osloboditi, to je moje duboko uverenje - dodao je Pušilin.

Krajem decembra, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev nazvao je Odesu, Dnjepropetrovsk, Harkov, Nikolajev i Kijev ruskim gradovima „kao i mnogi drugi privremeno okupirani“.

- Svi su oni još uvek označeni žuto-plavom bojom na papirnim mapama i elektronskim tabletima - rekao je on, odgovarajući na pitanje da li su pregovori mogući 2024. godine usred iscrpljivanja zaliha i kolektivnog Zapada koji gura Ukrajinu ka pregovorima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija