28.01.2024.

13:30

Foto: Shutterstock/youtube/EPA

Planeta

Kakav udar na Bajdena! Muslimani napravili neočekivan zaokret, nešto ozbiljno se kuva u Americi!

Ta TV mreža ukazuje da je na prethodnim predsedničkim izborima Bajden  dobio podršku nekoliko istaknutih američkih muslimana, izabranih zvaničnika i lidera muslimanske zajednice, ali da su uoči novog izbornog ciklusa mnogi skeptični i ljuti na njega.

- Verujem da on ne može da se iskupi. Neću glasati za Džoa Bajdena. Njegovo saučesništvo i aktivno učešće u genocidu nad palestinskim narodom u Gazi diskvalifikuju ga kao mog kandidata - rekao je Kalid Turani konsultant iz Mičigena i kopredsedavajući mičigenskog ogranka kampanje "Napustimo Bajdena".

Kampanja "Napustimo Bajdena" nastala je u Minesoti nakon što je grupa Amerikanaca muslimana zatražila od predsednika da zahteva prekid vatre u Pojasu Gaze do 31. oktobra prošle godine, a pošto Bajden nije odgovorio na njihov zahtev, grupa je obećala da će voditi kampanju protiv njega.

- Osećam se iskorišćeno kao muslimanski glasač. Bajden je iskoristio ljude poput mene da bi bio izabran, a sada sve radi samo u sopstvenom interesu - rekla je Arijana Afšar (27), kreatorka iz Kalifornije, prenosi CNN.