• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.01.2024

12:10

Bajden uzvraća udarac! Narod u neverici, zar je stvarno ovo uradio?! Borba će biti žestoka, povukao je poslednjeg keca iz rukava!

Shuterstock/EPA

Vesti

Bajden uzvraća udarac! Narod u neverici, zar je stvarno ovo uradio?! Borba će biti žestoka, povukao je poslednjeg keca iz rukava!

Podeli vest

Uprkos sumornim prognozama recesije u Sjedinjenim Državama, „neočekivano otporna ekonomija“ pomaže Beloj kući jer bi američki predsednik Džo Bajden mogao da iskoristi situaciju u svojoj predizbornoj kampanji, piše NBC.

„Viši zvaničnici administracije kažu da su sve sigurniji da situacija na terenu može govoriti sama za sebe. Ekonomija je u periodu od četvrtog kvartala 2022. do istog perioda prošle godine porasla za jakih 3,1 odsto, svi pokazatelji inflacije su u padu, tržište rada ostaje snažno, a berza je na rekordnom nivou. Američki predsednik Džo Bajden i vođe njegove predizborne kampanje treba da održe ove trendove, dok istovremeno teraju sve više Amerikanaca da ih primete", navodi se u članku.

Portparol Bajdenove kampanje nazvao je najnovije ekonomske podatke dokazima o „Bajdenovom planu na delu“, predviđajući da će administracija Donalda Trampa poništiti sve dobitke ako preuzme dužnost.

Američki list Wall Street Journal pre toga je pisao da bi predsednička trka između aktuelnog šefa države Džoa Bajdena i bivšeg predsednika Donalda Trampa mogla da postane najskuplja u istoriji SAD, a mogla bi da postane i najduža u istoriji Sjedinjenih država

Međutim, pitanja o ekonomiji i novim izborima Amerikancima trenutno nisu u prvom planu, jer, podsetimo, u ponedeljak je Vrhovni sud SAD izdao privremenu naredbu kojom se agentima federalne granične patrole dozvoljava da uklone fizičke granične barijere koje je postavio Teksas, što je izazvalo veliku političku krizu u zemlji.

Guverner Teksasa Greg Abot tvrdi da ta država ima ustavna ovlašćenja da zaštiti svoje granice, zbog neuspeha savezne vlade da se pozabavi prilivom ilegalnih migranata u Sjedinjene Države.

Takođe, velika grupa republikanskih guvernera izdala je zajedničku izjavu u kojoj izražava „solidarnost“ sa guvernerom Teksasa Gregom Abotom i njegovom pojačanom graničnom zaštitom, optužujući Belu kuću da je ostavila zemlju „potpuno ranjivom“ usred priliva ilegalnih migranata.

Teksasom upravljaju republikanci, a guverner te države Greg Abot rekao je ovog meseca, nakon što je počelo postavljanje granične ograde od žice, da Teksas ima zakonska ovlašćenja da kontroliše ulazak i izlazak iz te države.

Bajden je, međutim, zatražio brzu intervenciju Vrhovnog suda povodom tog pitanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija