• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.01.2024

07:10

(VIDEO) Šokantna izjava Bajdena usred haosa u Teksasu! Svetska javnost zaprepašćena rečima američkog predsednika!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Šokantna izjava Bajdena usred haosa u Teksasu! Svetska javnost zaprepašćena rečima američkog predsednika!

Podeli vest

Američki predsednik Džo Bajden nazvao je svog prethodnika Donalda Trampa „aktuelnim“ američkim liderom.

- Uskoro ćemo videti stvarne dokaze da će američki potrošači povratiti stvarno poverenje u ekonomiju. Znate ko će to još videti: Donald Tramp. Jeste li videli šta je rekao pre neki dan? Rekao je da želi da se ekonomija sruši ove godine. Aktuelni predsednik. Bože oprosti mi - rekao je Bajden na demokratskoj večeri u Južnoj Karolini.

Događaj je emitovan na kanalu C-Span.

 

 

Bajden je potom nastavio, nazvavši Trampa „bivšim predsednikom“ i ističući da nijedan Amerikanac ne bi trebalo da želi kolaps ekonomije zemlje. Bajden je takođe rekao da ga neki Trampovi komentari ljute i izvinio se što je izgubio prisebnost.

Tokom zatvorenog događaja, demonstrant je pokušao da prekine Bajdena; na emitovanom snimku se vidi kako ga izvode iz sale.

Zahvaljujući prisutnima na podršci, Bajden je rekao da ne bi bio predsednik da nije glasača „Južne Kanade“.

Bajden je ranije Trampa nazivao „profesorom“ umesto „prethodnikom“ i „kongresmenom“.

Podsetimo, u ponedeljak je Vrhovni sud SAD izdao privremenu naredbu kojom se agentima federalne granične patrole dozvoljava da uklone fizičke granične barijere koje je postavio Teksas.

Međutim, guverner Greg Abot tvrdi da Teksas ima ustavna ovlašćenja da zaštiti svoje granice, zbog neuspeha savezne vlade da se pozabavi prilivom ilegalnih migranata u Sjedinjene Države.

Takođe, velika grupa republikanskih guvernera izdala je zajedničku izjavu u kojoj izražava „solidarnost“ sa guvernerom Teksasa Gregom Abotom i njegovom pojačanom graničnom zaštitom, optužujući Belu kuću da je ostavila zemlju „potpuno ranjivom“ usred priliva ilegalnih migranata.

Teksasom upravljaju republikanci, a guverner te države Greg Abot rekao je ovog meseca, nakon što je počelo postavljanje granične ograde od žice, da Teksas ima zakonska ovlašćenja da kontroliše ulazak i izlazak iz te države.

Bajden je, međutim, zatražio brzu intervenciju Vrhovnog suda povodom tog pitanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija