06.02.2024.

10:17

Foto: EPA

Planeta

Nemačka policija zaustavila autobus iz BiH, šokirali se kad su zagledali detalje! Vozilo odmah isključeno iz saobraćaja!

Navodi se da je autobus isključen kod grada Karlsurea pošto je bio u lošem stanju sa očiglednim tehničkim nedostacima, kao što je napuknuto vetrobransko staklo, loše gume i retrovizori koji su bili pričvršćeni kanapom.

"Pažljiviji pogled na autobus otkrio je dodatne nedostatke, kao što je više napuknuća glavnog okvira, porozne gume kao i katastrofalno stanje kočnica i kvar na stražnjoj osovini upravljanja. Nakon provere veštaka za motorna vozila, dalja vožnja je odmah zabranjena, a vozilo je stavljeno van pogona", saopšteno je iz policije, preneo je  hrvatski Tportal.

Službenici su, navodi se, pored ozbiljnih tehničkih nedostataka, utvrdili i da su trojica vozača, starosti od 50 do 55 godina, u velikoj meri prekoračili dozvoljeno vreme vožnje, odnosno da su prekoračili broj sati koji smeju provesti u vožnji.

Vozači su, dodaje se, platili visoku novčanu kaznu i organizovali zamenski autobus sa odmornim kolegama, pa su putnici nakon nekoliko sati nastavili putovanje.