• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

30.01.2024

15:38

Vozaču četiri godine robije! Autobusom sleteo s puta povređena 33 putnika poginula Nina turistički vodič (FOTO)

D.K.

Vesti

Vozaču četiri godine robije! Autobusom sleteo s puta povređena 33 putnika poginula Nina turistički vodič (FOTO)

Podeli vest

Vozač autobusa Mile Žeželj (58) iz Stanišića kod Sombora osuđen je na četiri godine zatvora jer je 21. avgusta 2022. godine na delu autoputa od Leskovca do Niša, kod sela Pečenjevce, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula turistički vodić Nina Nićiforović (34) a 33 putnika povređeno.

- Osnovni sud u Leskovcu doneo je prvostepenu (nepravnosnažnu)  presudu kojom je Mileta Žeželja oglasio krivim zbog krivičnog dela teško delo protv bezbednosti javnog saobraćaja i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine sa uračunavanjem vremena koje je okrivljeni proveo u pritvoru. 

Foto: D.K.

 

 

Žeželj je obavezan da plati troškove vođenja postupka Osnovnom sudu i Osnovnom javnom tužilaštu u Leskovcu, a oštećeni su upućeni na parnicu. Prema okrivljenom je izrečena i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom “D” kategorije u trajanju od jedne godine. 

Na ovu presudu branilac okrivljenog je izjavio žalbu Apelacionom sudu u Nišu pa će predmet nakon obrade, biti dostavljen tom sudu na odlučivanje - navedeno je u odgovoru lekovačkog pravosuđa  na naš zahtev upućen po Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja.

Foto: D.K.

 

 

Do udesa je došlo nešto iza pet sati ujutro kada je autobus somborskih tablica firme „Severtrans“ koji se kretao iz pravca Leskovca ka Nišu, iz neutvrđenih razloga, sleteo sa kolovoza, kretao se još par stotina metara van autoputa a zatim se prevrnuo na bok. 

Povređeni putnici vraćali su se iz Grčke sa letovanja, a veća tragedija je izbegnuta jer je jedna grupa sišla u Leskovcu neposredno pre udesa.  Poveđene ljude je osim leskovačkih zdravstvenih službi zbrinjavala i Hitna pomoć iz Niša kao i Univerzitetski klinički centar iz ovog grada.

Foto: D.K.

 

 

Kako je tada posvedočio  niški lekar Matija Marković, koji je sa svojom medicinskom ekipom prvi stigao na lice mesta, zatekli su jeziv prizor.

- Autobus je bio prevrnut u njivi, ljudi su bili uplašeni, zabrinuti... Odmah sam tu na licu mesta pregledao dva pacijenta, na sreću imali su lakše povrede. Prevezli smo ukupno petoro do niškog Univerzitetskog kliničkog centra, ostale povređene prevezle su kolege iz Leskovca što do njihove, što do niške bolnice - objasnio je lekar.

Umor, tehnička neispravnost vozila

S obzirom na to da je presuda prvostepena u nju nismo imali uvid pa nemamo saznanja o uzroku nesreće.  Nezgoda se  dogodila na potpuno ravnom kolovozu u uslovima dobre vidljivosti pa je moguće  da je uzrok sletanja sa kolovoza umor, zdravstveno stanje vozača ili tehnička neispravnost vozila. Putnici su tvrdili   da su usput pravili pauze, te da im je neverovatno da je vozač bio premoren.

Foto: D.K.

 

 

Poginula devojka živela je u Novom Sadu gde je i studirala. Njena porodica je nakon nesreće medijima kazala da je Nina završila fakultet, odlično govorila engleski jezik i tražila posao u pravnoj struci, te da je nastradala posle samo nekoliko turističkih tura kojima je bila vodič.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija