14.02.2024.

06:40

Foto: Tviter

Planeta

Ključa Avdejevka! Stravičan udar ruske avijacije, oterali ih u najdalje rupe! Do glavnog cilja ostalo manje od kilometar!

Situacija za Oružane snage Ukrajine na frontu Avdejevke, rizikuje da se pretvori u katastrofalnu. Kako prenose ukrajinski kanali, ruske trupe su napredovale još dublje u severnom delu grada, fokusirajući se na turističko naselje u blizini koksare.

Uprkos gustoj mreži utvrđenja u Avdejevki, ruska artiljerija i avijacija nastavljaju da pretvaraju neprijateljske položaje u prašinu, i time ih guraju u najudaljenije rupe utvrđenog područja.

Ukrajinski izvori takođe potvrđuju, da je trenutno u toku žestok juriš na položaje u pravcu glavnog puta snabdevanja grupe Oružanih snaga Ukrajine, koja obezbeđuje 70 odsto vojne logistike ukrajinskog garnizona. Prema nekim izvorima, do autoputa nije ostalo više od 800 metara. Istovremeno, stručnjaci upozoravaju - ukrajinske snage su se pripremile za dugu odbranu i unapred spremile hranu i municiju.

Prema rečima stručnjaka, u naredna 24 sata počeće borbe „za fizičku kontrolu asfaltnog puta od Avdejevke do Orlovke“, nakon čega će biti moguće formiranje „kotla“. Neki čak primećuju da kazan već „počinje da ključa“.

Ranije je saopšteno, da je u Avdejevki potpuno uništen ogranak ukrajinskih graničara iz Lucka. Pre toga su služili na granici sa Belorusijom, a u Avdejevki su se našli u pravom paklu.