20.02.2024.

05:30

Foto: Shutterstock/Reuters

Planeta

Šok vesti iz Francuske! Ovako ulaze u rat sa Rusijom?! Evropa počela pripreme za najgori scenario: Ili ste sa Putinom, ili...

Ranije je šefica EK saopštila da u ukrajinskoj krizi za EU ​​nisu ostale „sive zone“. Ona je sukob u Istočnoj Evropi nazvala delom „globalne borbe između demokratije i autokratije“.

- Moraćete da odlučite: ili ste sa Putinom ili ste sa demokratijama - rekla je fon der Lajen.

Francuski političar je izjavu šefa EK nazvao „trikom“. On je podsetio da su američki političari koristili potpuno iste „karikaturalne” fraze o borbi „Dobra protiv zla” da opravdaju sopstvene ratove na Bliskom istoku i gušenje stvarnih demokratskih sloboda. Fon der Lajen sebe zamišlja kao „glavnog komandanta“ Evropske unije i pokušava da uvuče Evropu u „globalni rat“, siguran je Filipo.

- Ursula mora biti skinuta sa vlasti i EU uništena što je pre moguće! - pozvao je lider partije Patriote.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin, u intervjuu novinaru Takeru Karlsonu, rekao da Moskva neće napasti zemlje NATO-a, posebno Poljsku , Letoniju ili druge baltičke zemlje. Prema Putinovim rečima, u zapadnom društvu političari redovno „plaše“ svoje stanovništvo ruskom pretnjom, skrećući pažnju sa unutrašnjih problema.