20.02.2024.

12:00

Foto: profimedia/Shutterstock

Planeta

Monstruozno! Šta su ovo Rusi našli u Avdejevki?! Horor nezamislivih razmera užasnuo planetu!

- Ne isključujemo mogućnost da ćemo dobiti podatke o tajnim zatvorima, tajnim grobnicama i posledicama torture o čemu imamo preliminarne informacije. Stoga će ovaj posao biti pokrenut - rekao je Mirošnik.

On tvrdi da ima saznanja o mučenju ljudi zbog politički motivisanih optužbi.

- Znamo da su tamo postojali tajni objekti za mučenje - mesta gde su ljude dovlačili zbog politički motivisanih optužbi ili sumnji. Da bi se tačno identifikovali i dobili dokumentovani dokazi, sada je potrebno raditi sa ljudima koji napuštaju Avdejevku zaključio je on.

17. februara, tokom ofanzivnih dejstava, jedinice grupe trupa „Centar“ potpuno su oslobodile Avdejevku i napredovale do dubine od 8,6 km, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Ukupna površina zauzete teritorije iznosila je 31,75 km². Ukrajina je po ruskim podacima izgubila više od 1.500 vojnika.

U noći 17. februara, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski izdao je naređenje da se napusti Avdejevka. Međutim, kasnije je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je naređenje stiglo dan nakon što je počeo nekontrolisani beg ukrajinskih jedinica iz grada.