• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.02.2024

05:15

Svet na nogama! O čemu ovo bruji cela Rusija?! Putin je dugo najavljivao, sada može postati stvarnost!

AP/shutterstock

Vesti

Svet na nogama! O čemu ovo bruji cela Rusija?! Putin je dugo najavljivao, sada može postati stvarnost!

Podeli vest

Guverner Hersonske oblasti Vladimir Saldo smatra da demilitarizovana zona mora biti duboko u Ukrajini, udaljena od ruske granice najmanje 200 km.

- Borbena dejstva moraju prestati, a ukrajinsko teško naoružanje mora biti udaljeno od ruskih granica na udaljenost nepristupačnu za njihovu upotrebu. Demilitarizovana zona mora biti nešto šira od dometa dalekometnih raketnih lansera i operativno-taktičkih raketa Točka-U, mislim da će biti dovoljno. To je negde najmanje 150-200 kilometara - rekao je Saldo.

Istovremeno, prema njegovim rečima, cela desna hersonska oblast, uključujući Snigirevski i Aleksandrovski okrug, treba da bude oslobođena od okupacije ukrajinskih oružanih snaga.

- Naravno, neprijatelj ima rakete koje lete stotinama kilometara, ali ih nema mnogo. Međutim, protivvazdušne rakete S-200 koje su Ukrajinci modernizovali za granatiranje kopnenih ciljeva, prema nekim podacima, imaju domet leta do 600 kilometara.I spostavlja se da ih posle prekida vatre, ako do njega dođe, treba premestiti u Zapadnu Ukrajinu, ili još bolje, uništiti. Međutim, tačne parametre demilitarizovane zone moraće da utvrde osobe i organizacije nadležne za ovu materiju - naglasio je guverner.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je ranije da demilitarizovana linija sa Ukrajinom treba da osigura bezbednost teritorije Ruske Federacije od dalekometnog naoružanja zapadne proizvodnje.

- Ova linija treba da bude na tolikoj udaljenosti od naše teritorije da bi osigurala bezbednost od dalekometnih oruđa, pre svega strane proizvodnje, koje ukrajinske vlasti koriste za granatiranje gradova - rekao je Putin tada na sastanku sa članovima Izbornog štaba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15