• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.02.2024

06:15

(UZNEMIRUJUĆE) Gori Ukrajina! Horor scena kod Avdejevke! Ruse sumnjiče za stravičan zločin, jeziv snimak digao javnost na noge!

Printscreen

Vesti

(UZNEMIRUJUĆE) Gori Ukrajina! Horor scena kod Avdejevke! Ruse sumnjiče za stravičan zločin, jeziv snimak digao javnost na noge!

Podeli vest

Ukrajinske vlasti saopštile su danas da su otvorile istragu o navodnom incidentu u kojem su ruske snage pucake na šest nenaoružanih ukrajinskih vojnika u gradu Avdejevka, i na još dva pripadnika ukrajisnke vojske u selu Vesele u istom regionu, nakon što je Rusija preuzela punu kontrolu nad tim gradom.

"Istraga o pucnjavi na nenaoružane ukrajinske ratne zarobljenike u Avdejevki i Veseleu je pokrenuta", navelo je tužilaštvo u Donjeckoj oblasti u objavi na svom Telegram kanalu.
Tužilaštvo je dodalo da je šest ukrajinaca u Avdejevki teško povređeno i da čekaju evakuaciju.

Portparol ukrajinske vojske Dmitro Lihovij rekao je da još nema potvrde o tome da li su ukrajinski vojnici u Avdejevki ubijeni, prenosi Rojters pozivajući se na urkajinski javni servis Suspilne.

Tužilaštvo u Donjecku saopštilo je da se na video snimku koji je snimila bespilotna letelica vidi kako ruski vojnik iz automatskog oružja puca na dvojicu zarobljenih ukrajinski vojnika iz neposredne blizine kod sela Veselea u Zaporoškoj oblasti.

Pažnja! Uznemirujući snimak!

Ukrajinska vojska je ranije danas na zvaničnom Telegram kanalu podelila video snimak koji je, kako piše Rojters, snimljen dronom na kome se vidi kako u uskom rovu osoba koja je u opisu objave opisana kao ruski oficir, prilazi dvojici uniformisanih lica koja su identifikovana kao Ukrajinci i zatim puca u njih.

Osobe koje je ukrajinska vojska identifikovala kao svoje pripadnike, kako se vidi na snimku, nisu pokušavali da se odbrane.
Rusija je ranije demantovala tvrdnje Kijeva o ubijanju zarobljenih ukrajinskih vojnika.







Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija