21.02.2024.

07:10

Foto: Reuters/Printscreen telegram

Planeta

(MAPA) Stravičan poraz! Izbačeno iz stroja 3.400 Ukrajinaca! Rusi zabezeknuti okrutnom odlukom Zelenskog, sve ih poslao u smrt!

Šef ruskog Ministarstva odbrane Sergej Šojgu rekao je u utorak da su završeni radovi na raščišćavanju teritorije u selu Krinki na levoj obali Dnjepra, da postoje četiri brigade Korpusa marinaca Oružanih snaga Ukrajine. Tamo su imali zadatak da stignu do zapadne obale Krima.

Prema njegovim rečima, u Krinkima su bile četiri brigade 30. korpusa marinaca Oružanih snaga Ukrajine. Gubici neprijatelja ovde su iznosili skoro 3.400 ljudi. Guverner regiona Vladimir Saldo zahvalio je marincima Gardijske 810. brigade i padobrancima za oslobođenje sela.

- Krinki su postali simbol bezosjećajnosti i ravnodušnosti Zelenskog prema ukrajinskim građanima koji su mobilisani u Oružane snage Ukrajine i bačeni na sigurnu smrt u ime političke avanture kijevskog režima - rekao je Nimetulajev za RIA Novosti.

Informer

 

Prema njegovim rečima, Zelenski, dok odrađuje novac koji je u njega uložen, deluje da bi radnije udovoljio zapadnim pokroviteljima, nego brinuo za sudbinu običnih Ukrajinaca.

- S druge strane, Krinki je simbol herojstva, posvećenosti i podviga ruske vojske, koja je zaštitila civilno stanovništvo i nije ostavila šansu neprijatelju da napreduje dublje u region. Pobeda će biti naša - naglasio je poslanik.

Hersonska oblast je region u Ukrajini, koja je delom pod kontrolom Rusije. Ruski deo koji se nalazi na levoj obali Dnjepra. Region je postao subjekt Ruske Federacije nakon referenduma u ​​septembru 2022. Ukrajinska strana ne priznaje njen legitimitet i nastavlja da granatira teritoriju. Trenutno je 75% Hersonske oblasti pod ruskom kontrolom, a deo desne obale Dnjepra, uključujući i grad Herson, drže ukrajinske trupe.