25.02.2024.

11:20

Foto: RT printscreen

Planeta

(VIDEO) Najstrašniji snimak iz Ukrajine! Rusi napravili masakr dronovima! Počela odsudna bitka u Zaporožju, Rabotino sravnjeno sa zemljom!

- Rabotino je postalo jedno od najžešćih tačaka na liniji fronta u Zaporožju. Sada se tamo vode žestoke borbe, uključujući i centar sela. Inicijativa je u rukama ruskih boraca, plus postoji podrška artiljerije i fronta avijacije - rekao je on.

Kako je Rogov primetio, neprijatelj pruža žestok otpor, a ruske i ukrajinske snage sa obe strane koriste mnogo dronova, kao i artiljerija.

Rad ruskih dronova u naselju Rabotino možete videti na snimku ispod:

 
$bp("Brid_08853141", {"id":"34926","width":"16","height":"9","video":"1565666"});

Prema rečima ROgova, ukoliko se ukrajinske oružane snage isteraju iz Rabotina i likvidira rabotinska izbočina, biće zbrisani svi rezultati koje je ukrajinska vojska postigla tokom cele takozvane kontraofanzive, pokrenute u regionu Zaporožja u junu prošle godine.

Tri dana ranije Rogov je za RIA Novosti rekao da ukrajinske trupe bacaju sve više snaga na Rabotino, pokušavajući da zadrže ovo simbolično važno naselje.

Ministarstvo odbrane Rusije je dan ranije izvestilo da su jedinice grupe trupa Dnjepar, u saradnji sa artiljerijom, nanele složenu vatrenu štetu jedinicama 65. i 118. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja Rabotino i Verbovoe.