27.02.2024.

21:30

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Sramotno, odvratno, bedno! Bajden zgrozio svetsku javnost! Pogledajte šta radi dok priča o krvavoj tragediji u Gazi!

Bajden je posetio prodavnicu sladoleda u Njujorku nakon što je u ponedeljak snimio nastup u emisiji "Kasna noć sa Setom Majersom". Na snimku koji se pojavio, Bajden je viđen kako naručuje sladoled od mente i razgovara sa drugim kupcima, pre nego što je odgovorio na pitanja novinara o tome kada bi prekid vatre u Gazi mogao biti moguć.

- Nadam se do... kraja vikenda. Moj savetnik za nacionalnu bezbednost mi kaže da smo blizu. Blizu smo. Još nije gotovo. Nadam se da ćemo imati prekid vatre do sledećeg ponedeljka - rekao je on novinarima.

Kritičari su kritikovali tajming Bajdenovih komentara.

- Ovo deluje i neodgovorno, još sa kornetom sladoleda, gluvo i netaktično - napisao je Mairav ​​Zonszein, izraelsko-američki novinar i komentator na platformi društvenih medija Iks.

- Ništa ne govori 'mi ovo shvatamo ozbiljno' kao pričanje o ratu, u kojem je poginulo oko 30.000 ljudi, sa kornetom sladoleda na pola puta do vaših usta - rekao je za Iks Greg Karlstrom, dopisnik Ekonomista sa Bliskog istoka.