29.02.2024.

10:02

Foto: Foto: Shutterstock, PngWing

Planeta

Neće ih spasiti Putinovih raketa! Poznata misija NATO vojske u Ukrajini: Sve zapadne trupe poslate....

Ranije je francuski predsednik Emanuel Makron rekao da su lideri zapadnih zemalja razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali da još nije postignut konsenzus. Kasnije, francuski premijer Gabrijel Atal, posle Makronove izjave, takođe nije isključio slanje vojske u Ukrajinu i dodao da Pariz „neće moći da se pomiri” sa pobedom Rusije.

„Sve zapadne trupe poslate u Ukrajinu u budućnosti neće dobiti ovlašćenja da se bore protiv ruskih snaga, one će raditi na prioritetima koje je Makron identifikovao na konferenciji za novinare, uključujući uklanjanje mina, obezbeđivanje bezbednosti susednih zemalja kao što je Moldavija i odbijanje sajber napada“, navodi agencija.

Kako je ranije u utorak rekao pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, Kremlj je skrenuo pažnju na reči francuskog predsednika da se u Evropi razgovaralo o temi slanja vojnog osoblja u Ukrajinu i na njegov stav o nanošenju strateškog poraza Rusiji u Ukrajini je takođe dobro poznat Moskvi.

Moguće slanje svoje vojske od strane zapadnih zemalja u Ukrajinu povećaće rizik od direktnog sukoba NATO- a i Rusije, izjavio je ranije za RIA Novosti Konstantin Gavrilov, šef ruske delegacije na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja.