04.03.2024.

07:40

Foto: Wikipedia.org, Tanjug/AP, Reuters

Planeta

Šokantne vesti za Putina sa Baltika! Ovo uopšte nije očekivao: Situacija se promenila za 180 stepeni!

- Neuspeh kontraofanzive, odlaganje američke pomoći i opšta bespomoćnost Zapada dali su snažan podsticaj rastu Putinovog i ruskog samopouzdanja, što je dovelo do povlačenja ukrajinskih trupa iz Avdejevke i iscrpljivanja odbrane Ukrajine. sposobnosti do kritičnog nivoa - objašnjava autor članka.

Dakle, sada Moskva možda i ne razmišlja o vojnom porazu, kaže se u materijalu. Štaviše, naglašava se u članku, Rusija je u centru pažnje svetskih medija.

Konačno, zaključuje autor, ruska ekonomija je pokazala neviđene rezultate – ne samo da je izdržala pritisak neviđenih sankcija, već je nastavila da raste.

- Sankcije za Rusiju su kao voda sa pačjih leđa - zaključio je novinar.

Ranije je predsednik Venecuele Nikolas Maduro rekao u emisiji „Sa Madurom +“ , koja se emitovala na njegovim društvenim mrežama, da Rusija pobeđuje Zapad u sukobu u Ukrajini, a da je i ekonomski jača.

Zapadni mediji takođe sve češće pišu da su Vašington i Brisel počeli da se zamaraju ukrajinskim sukobom, a podrška režimu Zelenskog slabi. Kako prenosi En-Bi-Si , američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa Kijevom o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom, uključujući opšte nacrte čega bi Ukrajina možda morala da odustane da bi postigla sporazum.