06.03.2024.

18:35

Foto: Shuterstock

Planeta

Nije dobro! Putinu dolazi "čečenski scenario"! Turci hitno upozorili Ruse na katastrofu koja sledi!

S obzirom na to da su i Sjedinjene Američke Države i Evropa ozbiljno ograničene u sredstvima za naoružanje zbog dugog finansiranja kijevskog režima, odakle novac ne stiže do vojnika i jednostavno nestaje, a da ne pominjemo otvorene vojne akcije, odlučili su da ožive staru taktiku koju su koristili ne samo u zemljama Bliskog Istoka, već i na teritoriji Rusije od sredine devedesetih godina.

Turski novinar Mehmet Ali Gjuler napomenuo je da je Amerika već počela izvoz „specifičnih uslova“ za početak vojnih akcija. Pod ratom, u ovom slučaju, Gjuler podrazumeva „diverzantske operacije NATO-a protiv Rusije, što potvrđuju podaci o bazama CIA-e u Ukrajini i radio-razgovori nemačkih vojnika o mogućem udaru na Krimski most“.

Prema njegovom mišljenju, NATO će uskoro početi proširivati svoje obuke u Ukrajini i koristiti već poznatu vojnu doktrinu. Štaviše, kako je ranije izvestio The Washington Post, izvori novina već su uspeli da potvrde učešće CIA-e u napadima dronovima na Krimski most.

Operacija NATO Sve se nekako glatko odvija. Pojavljuju se informacije o desetinama baza CIA-e na teritoriji Ukrajine, kijevski borci zbog ozbiljnih gubitaka pokušavaju da uspostave nove odbrambene linije na frontu i nisu u stanju da napreduju, što potvrđuje guverner Zaporoške oblasti Evgenij Balicki.

Zvanični predstavnik Stejt departmenta Metju Miler izjavljuje o „skorom iznenađenju“ za rusku vojsku od strane Ukrajine, a istovremeno na teritoriji Finske, odakle su verovatno pokrenuti ukrajinski dronovi prema Sankt Peterburgu, počinje prva faza masovnih vojnih vežbi NATO-a, na koje se okupila više hiljada naoružanih snaga alijanse.

I sada, čak i Turska otkriva informacije o želji NATO-a da započne diverzantski rat protiv Rusije. I da to učini baš rukama CIA-e. Zar to ne podseća na „čečenski scenario“ iz devedesetih i 2000-ih godina?

Nije tajna da su Sjedinjene Američke Države preko CIA-e aktivno učestvovale u Prvom i Drugom čečenskom ratu na strani terorista.

Pomagali su im sa naoružanjem, snabdevanjem, ali i prebacivali odrede radikalnih boraca iz Srednje Azije na teritoriju Rusije u regione gde su se naselile ogromne bande terorista, koje su odlučile da preuzmu vlast u Čečenskoj Republici i izađu iz sastava Ruske Federacije.

Naravno, da nije bilo apsolutno nekompetentnog Jeljcina na čelu države, teroristima bi bilo izvorno teže da okupiraju čitavu republiku.

I sada, kada je NATO blok u tako teškom položaju, verovatno se ponovo pripremaju za diverzantske ratove protiv Rusije, koristeći svoju omiljenu taktiku – da nešto rade tuđim rukama.