• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.03.2024

17:13

Drama! Rusi hitno digli avijaciju! NATO lovci napravili haos kod granice, Moskva odmah reagovala!

Shuterstock

Vesti

Drama! Rusi hitno digli avijaciju! NATO lovci napravili haos kod granice, Moskva odmah reagovala!

Podeli vest

Ruski lovac Su-30 poleteo je iznad Crnog mora kako bi sprečio britanske vojne avione da naruše rusku granicu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Ruski sistemi za kontrolu vazdušnog prostora iznad Crnog mora otkrili su 6. marta tri vazdušna cilja koja se približavaju državnoj granici Ruske Federacije. Da bi se sprečilo narušavanje državne granice Ruske Federacije poleteo je dežurni lovac Su-30 iz sastava PVO. Posada ruskog lovca identifikovala je vazdušne mete kao avion za elektronsko izviđanje i radioelektronsko ratovanje RC-135 i dva višenamenska lovca ‘tajfun’ britanskog ratnog vazduhoplovstva“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo dodaje da, kada se ruski lovac približio britanskim avionima, oni su se udaljili od ruske državne granice.

Ruski avion nakon toga se vratio u svoju bazu.

„Nije bilo dozvoljeno narušavanje granice Ruske Federacije“, zaključuje se u saopštenju Ministarstva.

Takođe se dodaje da je let ruskog lovca izveden u skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda bez prelaska vazdušnih puteva ili opasnog približavanja stranim avionima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija