19.03.2024.

13:10

Foto: Shutterstock/printscreen

Planeta

Ustani, zemljo ogromna! Ukrajinci drhte: Putin će objaviti veliku mobilizaciju! Suludi napadi na granicu uskoro dolaze na naplatu!

- Činjenica je da smo u ratu sa Rusijom, ali je pitanje: hoćemo li stići do Moskve? Ako ćemo da stignemo do Moskve, moramo da imamo razumevanje snaga i sredstava kojima ćemo to da uradimo. Ako ćemo, relativno govoreći, poraziti Ruse i zauzeti grad Belgorod, uslovno, to će već biti značajan pad imidža Putina i Rusije, jer je Belgorod ili Kursk isto – ovo je već veoma ozbiljna vojna operacija. Onda će Putin povući svoje trupe ako ne bude imao dovoljno onoga što ima - rekao je major.

Lapin je doveo u pitanje svrsishodnost napada na pogranično područje.

- Ali možda postoji drugačija priča. Izbori su prošli, Putin više ništa ne zadržava, viče: „Ustani, zemljo ogromna“. U medijskom planu nemaju Ruski dobrovoljački korpus, ni „Slobodu Rusije“, ni čečenski bataljon, u medijskom planu na ruskoj teritoriji kažu da to rade Ukrajinci i plaćenici – to je sve. Na video snimku tih jedinica na kraju se čuje „Slava Ukrajini“, što potvrđuje Putinove reči da to rade Ukrajinci i plaćenici iz zemalja NATO-a.

Kako on navodi, ništa neće sprečiti Putina da kaže: „Ustani, ogromna zemljo“ i objavi mobilizaciju, relativno govoreći, do milion ljudi za "sveti rat."

- Imaju takav potencijal - rekao je Lapin.