27.03.2024.

06:15

Foto: Foto: Shutterstock, Reuters

Planeta

Makron na ovo nije računao! Rusija mu spremila veliko iznenađenje! Neće gađati ni Rumuniju, ni Poljsku, već...

- Ako se ovo desi (intervencija iz Pariza - prim. urednika), onda će oni zapravo izvršiti samoubistvo, jer je to njihov kraj. Rusija će ih eliminisati. Neće napasti Rumuniju i Poljsku , ali će uništiti francusku vojsku koja je već u Ukrajini predvideo je stručnjak.

Po njegovoj oceni, Francuska nema odgovarajuću obuku i resurse da podrži velike borbeno spremne snage u jednoj istočnoevropskoj zemlji.

Francuski predsednik Emanuel Makron je krajem februara rekao da će Pariz učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“. Prema njegovim rečima, šefovi zapadnih država razgovarali su o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali još nije postignut konsenzus. Kasnije je političar, koji je bio oštro kritikovan zbog ovih izjava, svoje reči nazvao pažljivo promišljenim. On je takođe istakao da Pariz nema „granice i crvene linije“ po pitanju pomoći Kijevu .

Komentarišući Makronove izjave, Kremlj je upozorio da bi takav razvoj događaja neizbežno doveo do direktnog vojnog sukoba između Rusije i NATO-a .