28.03.2024.

11:40

Foto: Foto: Shutterstock, PngWing

Planeta

Udar na Rusiju sa juga! Opasan potez SAD i EU! Moskva hitno reagovala: Doneli su destrukciju...

Ranije je u Jerevanu objavljeno da sastanak zakazan za 5. april između šefice Evropske komisije  Ursule fon der Lajen, američkog državnog sekretara Antonija Blinkena i jermenskog premijera Nikola Pašinjana nije usmeren protiv bilo koje treće strane.

- Ovakvi događaji izazivaju zabrinutost u Rusiji, jer predstavnici SAD i EU direktno poručuju našim partnerima da je njihov glavni fokus isključivo protiv Rusije. Oni to kažu direktno, u otvorenom tekstu - napisala je Zaharova.

Ona je napomenula da takvi sastanci izazivaju zabrinutost i u regionu, jer oni nisu usmereni na mir između Bakua i Jerevana, već na uvođenje Zapada sa njegovim destruktivnim pristupima na Južni Kavkaz, stvaranje novih linija podele tamo, terajući zemlje regione da prate antirusku agendu i da im uništi veze sa Moskvom.

- Zašto se zvanični Jerevan pravi da ne razume o čemu se radi, veliko je pitanje. Uostalom, Jermenija se pred očima celog sveta pretvara u instrument za sprovođenje izuzetno opasnih planova kolektivnog Zapada, koji potpuno su u suprotnosti sa fundamentalnim interesima jermenskog naroda - naglasila je Zaharova.