28.03.2024.

13:48

Foto: Reuters

Planeta

(VIDEO) Klanica u Harkovu! Rusi pobili izdajnike, strane plaćenike... Serijom preciznih udara nanet strašan udarac Ukrajini!

On je dodao da je u četvrtak uveče zabeležena serija napada na ukrajinska vojna postrojenja koja se nalaze u Harkovu i okolini.

- U Vazduhoplovnom institutu Kožedub zabeležen je pogodak. U Vazduhoplovnom institutu je bilo desetak stranih pilota koji su stigli da konsultuju ukrajinske pilote. Njihova sudbina se trenutno rasvetljava - rekao je sagovornik novinske agencije.

Podzemlje je saopštilo da je jedan od napada izvršen na nekadašnji štab PVO, gde se nalazio ukrajinski granični odred.

- Prema podacima harkovskog podzemlja, nekoliko desetina je ubijeno. Neki su nosili trake RDK i ​​spremali su se za novi napad na Belgorodsku oblast - dodao je Lebedev.

U ponoć je izveden još jedan udar na području Harkovskog vazduhoplovnog univerziteta.

- Po dolasku, područje u blizini univerziteta je ograđeno, detalji se razjašnjavaju. Harkovsko podzemlje ima informacije da su u zgradi univerziteta bili vojnici obučeni u civilne uniforme. Putovali su automobilima sa vojnim tablicama.

- Reč je o pogibiji 20 vojnih lica, uključujući i strance - rekao je koordinator Nikolajevskog podzemlja.

Radio Sputnjik je, pozivajući se na podatke iz podzemlja, govorio o gubicima u Ljutskoj jurišnoj brigadi usled još jednog udara ruske vojske.