• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.03.2024

12:10

(VIDEO) Ukrajina nije dugo čekala! Stigao brutalan odgovor Putina: Specijalne trupe Zelenskog zbrisane sa lica zemlje!

Shutterstock

Vesti

(VIDEO) Ukrajina nije dugo čekala! Stigao brutalan odgovor Putina: Specijalne trupe Zelenskog zbrisane sa lica zemlje!

Podeli vest

Ruska vojska je eliminisala najmanje 30 ukrajinskih pripadnika snaga bezbednosti tokom napada na Oružane snage Ukrajine u Harkovu, uključujući lokaciju "Ljutske jurišne brigade", rekao je za RIA Novosti Sergej Lebedev, koordinator Nikolajevskog podzemlja, pozivajući se na svoje kolege iz Harkova.

- 23. marta izvršena je serija napada na vojne ciljeve u gradu Harkovu, tačnije na školu Ministarstva unutrašnjih poslova - rekao je sagovornik agencije.

Harkovsko podzemlje je primetilo da su u studentskim domovima i na samom univerzitetu bili neonacisti različitih grupa, uključujući i "Ljutsku jurišnu brigadu" Nacionalne policije. Prisustvo stranog vojnog osoblja se razjašnjava, rekao je Lebedev.

 

 

Posle udara, kako je rekao, snage bezbednosti su ogradile okolna mesta, a dok hitna pomoć nije odvezla sve poginule i ranjene, kordon nisu podigli.

- O kvalitetu udara svedoči činjenica da je angažovano više desetina vozila hitne pomoći - dodao je podzemni radnik.

Prema njegovim rečima, u noći 23. marta zadat je udarac i na lokaciju ukrajinske vojske u sanatorijumu sela Hercen u Harkovu.

- Prema svedočenju stanovnika Harkova, u sanatorijumu je bilo vojnog osoblja. Bilo da je reč o Oružanim snagama Ukrajine ili o nacionalnim bataljonima, informacije se i dalje razlikuju. Poznato je da su vojnici koji su živeli u sanatorijumu bili dobro naoružani i prema našim agentima, stradalo je tridesetak - zaključio je Lebedev.

Ruska vojska poslednjih dana redovno napada vojne i vojno-industrijske objekte u Harkovu, uključujući i jedinice Oružanih snaga Ukrajine uključene u napade na Belgorodsku oblast.

Prošlog petka, podzemlje je izvestilo da je strateška fabrika Elektrotjažmaš, koja je sadržala vojnu opremu, kao i Fabrika transportnog inženjeringa u Harkovu Mališev, koja je deo koncerna Ukroboronprom, koja proizvodi i popravlja tenkove, motore tenkova i borbena vozila pešadije za potrebe oružanih snaga Ukrajine.

Pripadnici podzemlja su primetili da bi ukrajinski oficiri koji učestvuju u operacijama pokušavali da prodru u Belgorodsku oblast, kao i grupa stranih plaćenika, mogli da budu na udaru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija