• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.03.2024

07:46

Drama! Ruska raketa uletela u Poljsku! Hitna reakcija oružanih snaga: Aktivirana avijacija!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Drama! Ruska raketa uletela u Poljsku! Hitna reakcija oružanih snaga: Aktivirana avijacija!

Podeli vest

Rano jutros Rusija je narušila vazdušni prostor Poljske sa krstarećom raketom koja je lansirana na ciljeve u zapadnoj Ukrajini, saopštile su oružane snage Poljske.

"Obaveštavamo vas da je 24. marta 2024. godine u 04.23 došlo do narušavanja vazdušnog prostora Poljske jednim od krstarećih projektila koje je noćas lansirala dalekometna ratna avijacija Ruske Federacije. Mete napada bili su gradovi na zapadu Ukrajine", navodi se u objavi poljskih oružanih snaga na platformi Iks.

U saopštenju se dodaje da je ruski projektil ušao u poljski vazdušni prostor u blizini grada Oserdova (Ljublinsko vojvodstvo), kao i da je vojnim radarskim nadzorom ustanovljeno da je u poljskom vazdušnom prostoru leteo 39 sekundi.

"Pokrenute su sve neophodne procedure za obezbeđivanje bezbednosti poljskog vazdušnog prostora. Između ostalog, aktivirane su i poljska i saveznička ratna avijacija", navodi se u Iks objavi oružanih snaga Poljske.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija