14.04.2024.

05:50

Foto: Reuters

Planeta

Totalni rat! Iran raspalio iz sveg oružja! Na Izrael lansirano stotine dronova, krstarećih projektila, raketa zemlja-zemlja...

„Većina je lansirana sa teritorije Irana, ali je manji broj lansiran i iz Iraka i Jemena“, navodi se u članku.

Istovremeno, agencija Rojters javlja da je američka vojska oborila na desetine iranskih raketa koje su letele u pravcu Izraela.

Njujork tajms takođe navodi da je šteta koja je naneta Izraelu bila „relativno ograničena“, uzimajući u obzir razmere iranskog napada.

Odgovor Izraela na napad Irana biće koordinisan sa saveznicima, piše američki list, pozivajući se na izraelskog zvaničnika.

U međuvremenu, televizija „En-Bi-Si“ javlja da se američki zvaničnici plaše da bi Izrael mogao nešto brzo da preduzme kao odgovor na napad Irana, ne razmišljajući o mogućim posledicama.

Ističe se da je Bajden u privatnim razgovorima izražavao zabrinutost zbog toga što premijer Izraela Benjamin Netanijahu pokušava da još dublje uvuče SAD u široki sukob na Bliskom istoku.

Napad Irana na Izrael trajao je oko pet časova, javlja televizija „Si-En-En“, pozivajući se na američke zvaničnike.

„Talas napada, koje je Iran pokrenuo u pravcu Izraela, očigledno je utihnuo. Napadi su trajali oko pet časova“, navodi se u članku.