• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.04.2024

05:20

Hitan odgovor Iranu! Oglasio se Bajden! Ovo je uradila američka vojska: Pomogli smo Izraelu...

Shutterstock, Reuters

Vesti

Hitan odgovor Iranu! Oglasio se Bajden! Ovo je uradila američka vojska: Pomogli smo Izraelu...

Podeli vest

Američki predsednik Džo Bajden najoštrije je osudio iranski napad na Izrael i dodao da će pozvati lidere zemalja G7 da pruže zajednički diplomatski odgovor.

- Iran i njegovi saveznici koji deluju iz Jemena, Sirije i Iraka pokrenuli su vazdušni napad bez presedana na vojne objekte u Izraelu. Najoštrije osuđujem ove napade. Po mom nalogu, da bi podržala odbranu Izraela, američka vojska je tokom protekle nedelje rasporedila avione i razarače balističkih projektila u region - naveo je Bajden u saopštenju.

Dodao je da su, zahvaljujući raspoređivanju aviona i projektila i "izvanrednoj veštini" pripadnika američke vojske, SAD pomogle Izraelu da obori skoro sve dronove i rakete koje je Iran ispalio.

- Pozvaću svoje kolege, lidere G7 da koordiniraju ujedinjeni diplomatski odgovor na drski napad Irana. Moj tim će sarađivati sa kolegama širom regiona - naveo je Bajden.

Istakao je da će Vašington ostati u bliskom kontaktu sa izraelskim zvaničnicima.

- I pored toga što danas nismo videli napade na naše snage ili objekte, ostaćemo oprezni zbog svih pretnji i nećemo oklevati da preduzmemo sve neophodne mere kako bismo zaštitili naš narod - poručio je Bajden.

Iran je sinoć lansirao više stotina dronova i krstarećih raketa ka Izraelu u znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku u kojem su poginuli komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.
Iran je lansirao i jednu seriju balističkih raketa u pravcu Izraela, javili su iranski mediji.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!
Društvo

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom u drugom delu dana a najviša dnevna temperatura biće od 20 do 25 stepeni, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

01.05.2024

12:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15