20.04.2024.

07:30

Foto: Reuters

Planeta

Ruski PVO oborio "suhoj", dignuto skladište goriva u vazduh! Žestok napad na Rusiju!

Brifing Ministarstva odbrane Rusije:

Ruske PVO snage oborile su jedan ukrajinski borbeni avion Su-25
Ruska vojska uništila je skladište goriva za ukrajinsku avijaciju kao i prateća tehnika
Ruske snage poboljšale su taktičke položaje u Donjeckoj Narodnoj Republici i odbili osam kontranapada ukrajinske vojske
Ruska vojna grupacija „Zapad“ zauzela je povoljnije položaje u Harkovskoj oblasti i nanela je gubitke ukrajinskoj vojsci
Ruska grupacija „Istok“ takođe je zauzela povoljnije položaje u blizini mesta Staomajorsko i Urožajno u Donjeckoj Narodnoj Repblici i nanela gubitke ukrajinskoj 128. brigadi teritorijalne odbrane
Na hersonskom pravcu ruska vojska likvidirala je više od 30 ukrajinskih vojnika, a takođe, uništena je i jedna haubica D-20, kao i američka haubica M119
Grupacija „Jug“ odbila je tri ukrajinska napada u blizini mesta Maksmilijanovka, Stupočki Paraskovijevka i Kalinjina u Donjeckoj Narodnoj Republici i zauzela povoljnije položaje na frontu
Iznad Belgorodske oblasti u Rusiji oboren je ukrajinski dron avionskog tipa

U Belgorodskoj oblasti poginula trudnica!


U ukrajinskom granatiranju Belgorodske oblasti poginula je jedna trudnica u selu Novaja Tavolžanka, objavio je na Telegram kanalu guverner te oblasti Vjačeslav Gladkov.

- Deo granate teško je ranio trudnicu koja je prolazila ulicom u vreme granatiranja i na veliku žalost, žena je umrla od posledica ranjavanja - rekao je on.

Povređene su još tri osobe. Jedna žena je zadobila potres mozga i ranu na butini od gelera, dvojici muškaraca je ukazana pomoć na licu mesta. Oštećeno je 12 kuća i dva automobila, prenosi RIA Novosti.

Selo Novaja Tavolžanka nalazi se na oko pola kilometra od ukrajinske granice u Šebekinskom gradskom okrugu, na granici sa Harkovskom oblašću.
 

Semjon Jeremin poginuo u Ukrajini! (FOTO)

 

Rusi presreli 50 dronova, pogođeno skladište nafte!

Ruske snage PVO noćas su presrele i uništile 50 ukrajinskih dronova, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako je navedeno, 26 dronova je oboreno iznad Belgorodske oblasti, 10  iznad Brjanske oblasti, osam iznad Kurska, dva iznad Tule i po jedan iznad Smolenske, Rjazanske, Kaluške i Moskovske oblasti, prenosi RIA Novosti.

Dva civila su ubijena tokom noći u ruskoj pograničnoj oblasti Belgorod u napadu ukrajinske bespilotne letelice, saopštio je gubernator Vjačeslav Gladkov.

Prema njegovim rečima, dve osobe su poginule kada se zapalila privatna kuća u okrugu Grajvoronski nakon što su bespilotne letelice ispustile dve eksplozivne naprave.

Ukrajinski napad dronovima zaustavljen je u Smolenskoj oblasti, a usled pada delove letelice došlo je do požara na objektu energetskog kompleksa, izjavio je  načelnik oblasti Vasilij Anohin.

On je precizirao da je oko dva sata ujutru, u Kardimovskom okrugu, došlo do pokušaja napada ukrajinskih bespilotnih letelica na objekat energetskog kompleksa i da se usled pada delova letelice zapalio kontejner sa gorivom. Ranije u toku noći, usled eksplozije drona, oštećena je energetska infrastruktura u Malojaroslaveckom okrugu Kaluške oblasti.
 

Snažna eksplozija u Odesi

Lokalni mediji javljaju o snažnoj eksploziji u Odesi. U regionu postoji upozorenje za vazdušni napad. Vazduhoplovstvo je saopštilo da je na snazi upozorenje o raketnoj pretnji. Ranije je javljeno o eksplozijama u Zaporožju.

Rusi pogodili vazduhoplovnu bazu u Sumskoj oblasti

Ruska vojska pogodila je vazduhoplovnu bazu i položaje 58. odvojene motorizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u Konotopu, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog podzemlja Sergej Lebedev.

- Sinoć oko 22.00, grad Konotop, Sumska oblast, zadobio je najmanje dva udara, lokalna avio-baza je bila meta - rekao je sagovornik agencije.

U bazi su primećeni helikopteri. Nalazi se u ulici Petljura, u blizini se nalaze hangari, kasarne, kao i fabrika za remont aviona. Aerodrom ima pistu dužine 2.003 metara i široka je 45 metara.