05.05.2024.

05:00

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Da li su ovi normalni?! Putinu tačno otkrili gde da gađa! Rusi nanišanili mete, čeka se naređenje vrhovnog komandanta!

- Izgleda da ruske oružane snage sada gađaju železnicu. Napominje se da je napad izvršen na vojnu opremu - naglasio je on.

Vaner je dodao da ruska vojska pokušava da uništi zapadno oružje pre nego što padne u ruke ukrajinskih oružanih snaga. Osim toga, novinar je istakao rad ruske obaveštajne službe.

Podsetimo, nakon potpisivanja zakona o vojnoj pomoći, portaprol Pentagona Patrik Rajder izjavio je da će SAD za kratko vreme moći da prenesu municiju ukrajinskim oružanim snagama iz skladišta Pentagona u Nemačkoj.

- Imamo veoma pouzdanu logistiku. Možemo da izvršimo transfer u roku od nekoliko dana - rekao je Rajder.

General je dodao da će se prevoz obavljati železnicom.

U petak je pres služba Ministarstva odbrane saopštila da je ruska vojska udarila u voz sa zapadnom vojnom opremom u DNR . Borci su pogodili i ljudstvo i opremu 67. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine na železničkoj utovarnoj stanici u oblasti Balakleja u oblasti Harkov .
Kao odgovor na napade Oružanih snaga Ukrajine na civilne ciljeve, ruske trupe redovno izvode ciljane napade na lokacije ljudstva, opreme Oružanih snaga Ukrajine i plaćenika, kao i na infrastrukturu: energetske objekte, odbrambenu industriju, vojsku. administracija i komunikacije Ukrajine .