13.05.2024.

10:17

Foto: Reuters/AP/wikpedia

Planeta

Kijevski mediji u panici: Imenovanje novog ruskog ministra odbrane "veoma loša vest po Ukrajinu"! Znaju za njegov specijalni zadatak

Kako se navodi, posebno zabrinjava to što je novi ruski ministar odbrane igrao važnu ulogu u "stvaranju modela ruske ekonomije kroz njene dubinske strukturne transformacije kako bi se prevazišle međunarodne sankcije", a to će prema svemu sudeći sada raditi i u vojnom resoru.

Prema rečima ukrajinskih ekonomista, Andrej Belousov je antipod ukrajinskom modelu vođenja ekonomije, koji se oslanja na vulgarni liberalizam u uslovima rata, što je u najmanju ruku hendikep za Kijev.

Ruski analitičar Aleksandr Sladkov, na drugoj strani, ističe da je Belousov veoma iskusni profesionalac koji je ekspert za rešavanje organizacionih problema, kao i čovek od zadatka.

Informer

Andrej Belousov

- Njegova biografija vezana je za ekonomiju i samo za ekonomiju. Ovo ukazuje da će se vojno ministarstvo sve više oslanjati na industrijsku bazu. Inače, predloženi sastav nove vlade ukazuje na zaokret ka vojno industrijskom kompleksu i njegovom kapitalnom jačanju uz njegovu transformaciju. I ovde ima dosta zdrave logike. Danas je najjači onaj koji može najefikasnije da upotrebi vojnu (ratnu) i ekonomsku sferu za jačanje države. Upravo će to biti glavni zadatak novog ministra odbrane - smatra Sladkov, koji poznavajući Belouosova (smatra ga za beskompormisnog i fanatičnog radnika), donosi dosta promena u Ministarstvu odbrane.