21.05.2024.

05:30

Foto: Foto: Reuters, EPA Images

Planeta

Zakasnio je! Zelenskom stigle užasne vesti! Rusi trljaju ruke, ništa mu više neće pomoći: Mnogo je izgubljeno...

- Ukrajini će verovatno biti potrebno nekoliko stotina hiljada novih regruta da postigne paritet sa znatno superiornijim brojem i opremom Rusije - rekao je on.

Posmatrač je skrenuo pažnju na uspešno napredovanje ruskih trupa u dubinu odbrane Oružanih snaga Ukrajine, nazvavši to „napadom“ i primetivši da Ukrajina doživljava ozbiljne vojne teškoće.

- Ukrajina je sada u kritičnom stanju – ali i ovi ljudi će morati da budu obučeni, što će, naravno, potrajati nekoliko meseci, možete ih nekako obučiti i poslati neobučene vojnike da brane Ukrajinu. ali će patiti njihova efikasnost - zaključio je on .

Poslednjih nedelja ruska vojska je postigla značajne rezultate u mnogim oblastima Specijalne vojne operacije. Konkretno, grupa trupa „Sever“ je aktivno napredovala u dubinu odbrane neprijatelja u oblasti Harkov i već je oslobodila 13 naselja: Borisovka, Bugrovatka, Gatišče, Glubokoe, Krasnoe, Lukjanci, Morohovec, Ogurcovo, Olejnikovo, Pletnevka, Pilnaja, Strečeja i Starica. Prema rečima šefa regionalne administracije Vitalija Gančeva, ruski borci kontrolišu zapad i sever Volčanska .