25.05.2024.

10:20

Foto: Reuters/telegram

Planeta

(MAPA) Rusi uzimaju i ovaj veliki grad?! Britanci poslali hitno upozorenje: Kreću na sever...

- Sada u Ukrajini postoji sve veća bojazan da će zbog veoma loše situacije na frontu za Oružane snage Ukrajine, Rusi napredovati ka severu Zaporoške oblasti i da će tada bitka za sam grad Zaporožje početi - rekao je analitičar.

Prema njegovim rečima, velika naselja pod kontrolom Ukrajine počinju da se prazne, ljudi odlaze zbog agresivne mobilizacione kampanje Kijeva. Kako je primetio Merkuris, sve više Ukrajinaca odbija da ode na front i gine u borbi.

Informer

 

Osim toga, depopulacija u gradovima je zbog činjenice da oni mogu postati potencijalna bojna polja usled brzog napredovanja ruskih trupa, sugerisao je ekspert.

Ruska vojska je poslednjih meseci nanela niz ozbiljnih poraza Oružanim snagama Ukrajine u zoni specijalne operacije i zauzela ključna naselja kao što su Avdejevka, Marjinka i Očeretino, kao i veliki broj sela u Donbasu.

Pored toga, ruske trupe su počele uspešno da napreduju u oblasti Harkov, gde su nanele štetu ljudstvu i opremi "legije stranaca", 24., 42. mehanizovane brigade, 125. oklopne brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja Lukjanci, Veseloje, Radgospnoe.