26.05.2024.

19:10

Foto: Shutterstock

Planeta

Strašno razaranje! Čekali F-16, a onda... Rusi ih pustili da naprave, pa brutalno raspalili po aerodromu!

Koordinator Nikolajevskog proruskog pokreta otpora Sergej Lebedev otkriva i da je na meti ruskih projektila bio i poligon za obuku mobilisanih ukrajinaca, ali i sedište stranih plaćenika!

- Moskva ima informacije da će baš na tom aerodromu biti razmešteni američki lovci F-16. Oko aerodroma nalaze se i skladište bombi i raketa, poligon, zaštićen armiranim betonom, elektropodstanica i neki drugi objekti - tvrdi Lebedev.

"RIA novosti" ističu da je ovaj aerodrom česta meta ruskih napada, a napad na ovaj grad priznaju i ukrajinski mediji. Ipak, Kijev nije potvrdio, ali ni demantovao tvrdnje da je ruska vojska uništila aerodrom za prijem američkih aviona.

Rusija je jasno stavila do znanja da će uništiti sve avione F-16 koji budu isporučeni Ukrajini, kao i da mnogi od njih neće ni poleteti sa aerodroma na kojima budu stacionirani.

Zamenik šefa komiteta ruske Državne dume za odbranu Aleksej Žuravljov otkriva da Moskva odavno uništava ukrajinske avione i aerodrome.

- Avioni su meta još dok su na zemlji, ne dozvoljava im se da uzlete. Za rusku vojsku nema razlike da li je reč o avionima MiG-29 ili F-16, oni ć ih svakako biti uništeni - rekao je on.

Prema rečima Žuravljova, još uvek nije poznato da li će američkim avionima upravljati ukrajinski piloti koji su prošli obuku u SAD ili američki.

Kako je ranije saopštio šef Pentagona Lojd Ostin, avioni F-16 biće isporučeni tokom ove godine, a zajedno sa avionima u Ukrajinu će stići i obučeni piloti.