• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

25.05.2024

13:25

Rusija momentalo odgovorila Stoltenbergu! Brutalna kanonada nakon poziva da se iz Ukrajine napadne RF!

Ap photo/Reuters

Vesti

Rusija momentalo odgovorila Stoltenbergu! Brutalna kanonada nakon poziva da se iz Ukrajine napadne RF!

Podeli vest

Poslanik Državne dume sa Krima, član Komiteta za bezbednost Mihail Šeremet, rekao je da je poziv generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga da se ukinu ograničenja za napade na teritoriju Rusije - opsednutost ratom.

- Apel Stoltenberga diktiran je opsednutošću ratom i željom da se po svaku cenu naudi Rusiji, pritom ne razmišljajući o mogućim katastrofalnim posledicama po stanovništvo zapadnih zemalja - rekao je Šeremet za Sputnjik.

Kako je dodao, Stoltenberg čini sve da dodatno rasplamsa ukrajinski sukob, istovremeno pretvarajući Evropu u bure baruta.

Istovremeno, predsednik Krimske međuetničke misije Zaur Smirnov smatra da je izjava Stoltenberga pokušaj da se zastraši Moskva i izvrši pritisak u svetlu uspešnog napredovanja ruske vojske na frontu.

Po njegovim rečima, ukrajinska vojska već izvodi napade zapadnim oružjem na teritoriju Rusije, između ostalog i uz pomoć terorista.

- Integritet i suverenitet Rusije osiguravaju bezbednost i zaštitu svih njenih regiona, tako da je Stoltenbergov pokušaj da odredi nekakav njihov status - čista fikcija. U slučaju strateške opasnosti, Rusija će preduzeti mere predviđene njenom vojnom doktrinom - ocenio je Smirnov.

Oglasila se i portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova. Po njenim rečima, korisno je da oni koji su pozvani na navodnu mirovnu konferenciju u Švajcarskoj znaju za apel koji je uputio generalni sekretar Alijanse.

Podsećamo, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je Alijansu da ukine ograničenja na udare Kijeva zapadnim oružjem na objekte na teritoriji Rusije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija