01.06.2024.

06:40

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Nije dobro! Hitna reakcije Rusije na presudu Trampu! Kremlj otkrio šta se krije iza svega: Počelo je...

Denijels tvrdi da je imala seksualni odnos s Trampom 2006. godine, što on negira, tvrdeći da je slučaj politički motivisan. Presudu je nazvao sramotnom i nameštenom.

U Moskvi, gde se nadaju Trampovoj pobedi na izborima i njegovoj naklonosti prema ruskim interesima u Ukrajini, deli se slično mišljenje.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je osuđujuća presuda Trampu pokušaj "eliminisanja političkih suparnika".

- Ako govorimo o Trampu lično, očito je da zapravo postoji eliminacija političkih suparnika svim mogućim legalnim i ilegalnim sredstvima - naveo je Peskov.

Tramp se ranije hvalio svojim odnosom s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, tvrdeći da Moskva ne bi pokrenula rat u Ukrajini da je on bio na dužnosti. Putin je Trampa nazvao "izvanrednom i talentovanom osobom".

Reakcije na presudu u SAD-u bile su podeljene. Trampovi saveznici kritikovali su pravosudni sistem, dok su njegovi kritičari izrazili zadovoljstvo, ocenivši da je pravda zadovoljena.

Trampov advokat Tod Blanš najavio je žalbu i rekao da će se njegov pravni tim "energično boriti" protiv presude. Sudija Huan Merkan će 11. jula odlučiti hoće li Tramp biti poslat u zatvor.

Trampove pristalice reagovale su ljutito nakon što je bivši predsednik proglašen krivim.