• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.05.2024

19:57

Tramp je zvanično kriv! Putin ukopao front oko Harkova, Zelenskom stigla nova naredba sa Zapada! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Tramp je zvanično kriv! Putin ukopao front oko Harkova, Zelenskom stigla nova naredba sa Zapada! (VIDEO)

Podeli vest

Presudu bivšem predsdniku SAD Donaldu Trampu i širenje fronta u Ukrajini, komentarisali su gosti "Rata uživo", bivši oficir JNA Veselin Šljivančanin i pukovnik Milan Jolović Legenda.

Bivši oficir JNA Veselin Šljivančanin naveo je da svi znaju kako je Americi cilj da pokori Rusiju i uzme njene resusrse na bilo koji način

- Srbi su svojim telima tupili sablje osmanskim koljačima da bi zaštitili Evropu koja danas nas proglašava genocidnim. Za vreme bitke na Čegru nije bilo sunca na nebu, a Srbi su smatrali da brane Evropu. Rusija je birala oružje kojime bi izbegvala civilne žrtve i strukturne žrtve u Ukrajini. Svi znaju da je Americi cilj da Rusiju razbiju i pokore. Taj isti Tramp kada je bio predsednik pozvao je predsednika Vučića i Kurtija da sednu za male stočiće, a sebe posadio na uzvišeni ovalni sto da kao potpišemo Vašingtonski sporazum koji je bio nebitan. Time je pokazao da smo mi poslednji prioritet i da nas dovodi da nešto potpisujemo samo kad mora - rekao je Šljivančanin.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Pukovnik Milan Jolović Legenda istakao je da treba odbiti Ukrajince i izaći na liniju Donjecka u pravcu Kramatorska, a sledeća faza bi bila zauzimanje Odese i kontrole nad deltom Dunava.

- Grupše se 300.000 ruskih vojnika što je general Harkova najavio i raselio civilno stanovništvo. Putinov cilj je da odbije ukrajinske snage od Belgoroda i da Harkov u baci u domet dalekosežne cevne artiljerije. Harkov je dobro utvrđen, ali se žestoke borbe vode oko Vovčanska, a Ukrajinci se bore zasipani teškim FAP bombama i dronovima. Tu je i Suhoj 12 kao propratna avijacija. Postoje bahmutski i avdejevski pravac. Prvo treba odbiti ukrajince i izaći na liniju Donjecka u pravcu Kramatorska i sledeća faza je kontrola Odesom i deltom Dunava. Cilj je zauzeti Časov Jar i Pokorsk kao glavnim saobraćajnim čvorištem. Kada zauzmu pokrovsk prekida se komunikacija i sprečava rokada jedinica sa jednog mesta na drugo. Time će transport hrane i municije biti nemoguć i Rusija će polako gušiti sva ta uporišta, jer ne žele da ruše Harkov i druge gradove. Ovo sve vodi neminovnom ratu u Evropi protiv ekstremista koji že biti podmentunti od strane SAD državam koje ne žele da ispinjavaju njihove interese. Ako Tramp pobedi ne verujem da će povući baz sa bliskog istoka, evrope ili KiM, neće. On je pretio da će se povući iz NATO i završiti rat za 24 sata ali trebao je izneti kad i kako - rekao je Jolović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Analitičar Nenead Bumbić izjavio je da Tramp trenutno vodi u 5 dok Bajden vodi u 2 države i kako bi ova presuda mogla značajno uticati na njegovo biračko telo.

- Što se Trampa izvesno je da će presuda imati veliki uticaj i ostaje da vidimo kako će to uticati na sedam država koje nisu sigurne, ali on trenutno vodi u 5 dok Bajden vodi u 2. Da sam na mestu demokratsa bi Trampu oduzeo glavni argument, a to je da se ovde radi o političkom targetiranju time da mu dam ono što želi. Ako Bajden i svi guverneri izašli i rekli da hoće da potpišu da Tramp bude aboliran od svih zločina imao bi priču o tome što on predlaže. Ovim suđenjima mu raste popularnost, a bilo ko ko pročita dokaze videće da Tramp jesete kriv i jedini način da mislite da nije je da ništa ne pročitate i samo donesete odluku - rekao je Bumbić.

Foto: Informer.rs/printscreen

 

Novinar Vlastimir Ilić objasnio tok terorističkog napada kao i reakciju medija.

- Nemački mediji prenose iz minuta u minut ono što se desilo nakon terorističkog napada. Povređeni policajac se nalazi u bolnici u teškom stanju. Ukupno 6 ljudi je povređeno, a napadač nije životno ugrožen. Vidimo da je zapravo policajac koji je upucao napadača, sprečio veće krvoproliće. Sve što se danas dešavalo koliko je opasna ta scena koja se desila u Nemačkoj, jer je ona bure baruta zbog islamista. Desničarske stranke urgiraju na svom programu od početka migrantske krize dok aktuelna vlast to sve relativizira. Mediji ovde nisu pisali da su palestinski studenti zauzeli univerzitet u zank protesta nemačke podrške Izraelu. Glavna vest u Nemačkoj je presuda Donaldu Trampu, a Olaf Šolc je morao dati podršku da se NATO oružje koristi u Ukrajini - rekao je Vidić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija