08.06.2024.

05:30

Foto: paparazzza / Shutterstock.com

Planeta

Kinezi raskrinkali sramni plan SAD i Zelenskog! Očajnički pokušaj Kijeva šokirao sve, da li će uspeti da zapale celu planetu?!

- Učešće Zelenskog na 'Dijalog Šangri-La' više je ličilo na pokušaj Zapada da uključi azijske zemlje u ukrajinsku krizu. Prema rečima stručnjaka, azijske zemlje treba da posmatraju Ukrajinu kao poučnu priču - piše izdanje.

List ističe da je samo prisustvo Zelenskog je služilo i kao podsetnik azijskim zemljanma da ne treba da upadnu u sličnu zamku u koju je upala Ukrajina, jer podsticanje od strane Sjedinjenih Država na blokovsku konfrontaciju u Aziji predstavlja opasnost.

Prema rečima bivšeg potpredsednika Akademije vojnih nauka Narodnooslobodilačke armije Kine, He Leija, koje prenosi izdanje, poziv na mir i podsticanje dijaloga je najrealniji način za rešavanje sukoba, a ne pogoršavanje situacije, izazivanje haosa u svetu i učešće u "posredničkim ratovima", čime se bave neke zemlje.

- To samo sprečava sukobljene strane da se zaustave i započnu pregovore, a to je scenario i rezultat koji ne želimo da vidimo - dodao je on.

He Lej je naglasio da se Kina dosledno pridržava politike poziva na mir, nadajući se da će sukobljene strane što pre postići prekid vatre.

Ranije je kineski ministar odbrane, Dung Đun, govoreći na konferenciji za bezbednost "Dijalog Šangri-La" u Singapuru, izjavio da zemlje Azijsko-pacifičkog regiona (APR) neće dozvoliti hegemonizmu da našteti regionu i neće dopustiti da nova hladnoratovska ratna politika prodre u region.