• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.06.2024

09:40

(FOTO) "Francuski vojnici u Ukrajini!" Šok kod Ajfelovog tornja: Postavili mrtvačke sanduke i poslali poruku koja je zaledila Pariz!

Printscreen

Vesti

(FOTO) "Francuski vojnici u Ukrajini!" Šok kod Ajfelovog tornja: Postavili mrtvačke sanduke i poslali poruku koja je zaledila Pariz!

Podeli vest

Policija je uhapsila tri osobe nakon što je u blizini Ajfelovog tornja u Parizu pronađeno pet kovčega prekrivenih francuskim zastavama sa natpisom "Francuski vojnici u Ukrajini", prenosi AFP.

Incident se istražuje kao moguće mešanje strane sile u francuske poslove, saopštila je policija.

Makron nije isključio slanje francuskih vojnika u Ukrajinu Juče oko 9 sati, tri osobe su ostavile pet kovčega u blizini podnožja Ajfelovog tornja, jedne od najposećenijih svetskih turističkih atrakcija.

Kovčezi su sadržali gips, rekao je izvor blizak slučaju za AFP.

Vozač kombija korišćenog za prevoz kovčega, koji je uhapšen u blizini, rekao je policiji da mu je plaćeno 40 evra za to. Veruje se da je muškarac prethodne večeri stigao iz Bugarske.

Druga dvojica su uhapšena kasnije na drugom kraju grada, na autobuskoj stanici Bersi, odakle su trebali da krenu prema aerodromu na let za Berlin. Jedan od trojice muškaraca bio je Bugarin, drugi Ukrajinac, a treći Nemac.

Predsednik Emanuel Makron rekao je prošlog meseca da bi pitanje slanja zapadnih trupa u Ukrajinu bilo legitimno ako Rusija probije ukrajinske linije fronta te Kijev podnese takav zahtev.

Makron je više puta ponovio te tvrdnje, a Kremlj je osudio njegove izjave nazvavši ih "opasnima".

Sumnje u rusko mešanje

Francuske vlasti su sumnjale na rusko mešanje u unutrašnje poslove u nekoliko drugih nedavnih incidenata, uključujući prošlog meseca kada su crveni grafiti ispisani na francuskom spomeniku Holokaustu.

Troje osumnjičenih u tom slučaju je pobeglo u inostranstvo.

Francuska sumnja da Rusija stoji iza još jednog incidenta, lepljenja desetina Davidovih zvezda na zgrade u Parizu i predgrađima nedugo nakon napada militanata Hamasa na Izrael 7. oktobra.

Istražitelji su rekli da su neki od masovnih grafita, naširoko osuđivanih kao antisemitski, možda bili izvedeni na "izričit zahtev" osobe koja živi u inostranstvu, što implicira moguću povezanost s Rusijom. Moskva je negirala da ima bilo kakve veze s tim.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija