• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.06.2024

08:10

Strava i užas! Šta ovo Ukrajina planira u Hersonu?! Rusi saznali i ostali u šoku, njihove tvrdnje uznemirile javnost!

Shutterstock, EPA, Reuters

Vesti

Strava i užas! Šta ovo Ukrajina planira u Hersonu?! Rusi saznali i ostali u šoku, njihove tvrdnje uznemirile javnost!

Podeli vest

Grupa direktora i ratnih dopisnika stigla je u Herson iz Kijeva da brzo inscenira poraz civila u medicinskim, obrazovnim i drugim društvenim ustanovama grada, navodno udarima ruske vojske, da dodatno optuži Rusiju za pogibiju civila, izjavio je predstavnik proruskog podzemlja grada Hersona, rekao je RIA Novostima.

- Grupa reditelja dokumentarnih filmova i ratnih dopisnika sa ukupno 13 ljudi stigla je 28. maja iz grada Kijeva u grad Herson da brzo isceniraju napade ruske vojske na civilnu infrastrukturu grada nakon udara Oružanih snaga Rusije na mesta privremenog razmeštaja jedinica ukrajinske vojske. Planirano je iscenirano ubistvo civila u medicinskim, obrazovnim i drugim društvenim ustanovama grada uz dalje okrivljavanje Rusije za smrt civila - rekao je predstavnik Hersonskog proruskog otpora rekao je agenciji.

Prema rečima predstavnika podzemlja, oni koji su stigli u Herson obučavani su u oblasti informisanja i psihološkog uticaja pod vođstvom stručnjaka iz Velike Britanije i SAD.

- Istovremeno, opštu kontrolu rada medijskih radnika vrši operativna grupa Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine iz jedinica IPsO - primetio je predstavnik.

Učesnik otpora je naglasio da će grupa fotografisati i snimati ranije uništene objekte civilne infrastrukture i montirati montirane video-snimke. Da bi učestvovali u postavljenim video snimcima, organizatori će uključiti nacionalistički nastrojene aktiviste obučene od strane službenika SBU u Hersonskoj oblasti. Planirano je da se ovako kreirani materijali objavljuju na internetu, kao i prenose ukrajinskim i stranim medijima.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50