• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.06.2024

21:14

(UŽIVO) Ukrajina ovakav poraz nije doživela! Rusi sve zbrisali sa lica zemlje! Ofanziva Putinovih trupa u svim pravcima!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Ukrajina ovakav poraz nije doživela! Rusi sve zbrisali sa lica zemlje! Ofanziva Putinovih trupa u svim pravcima!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 830. dan.

Ovo se prvi put dešava 

U Ukrajinu je stigao prvi vojni instruktor iz Grčke koji će obučavati ukrajinske vojnike za upravljanje avionima F-16, piše grčki portal „Difens point“. Ova obuka je deo inicijative Koalicije za obuku na F-16.

Grčka koristi avione F-16 skoro 40 godina.

 

Hitno! Ruske trupe prošle kroz vodene kanale na ključnoj tački fronta! Ukrajinska vojska u potpunom rasulu!

 

MO Rusije: Iznad Belgorodske...

Ruski PVO sistemi uništili su između 16.50 i 17.50 pet ukrajinskih dronova avionskog tipa iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Novo obaranje

Ruski sistemi PVO uništili su ukrajinsku protivbrodsku raketu „neptun“ i tri bespilotne letelice iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

"Video sam mapu juče", Ukrajina će izgubiti ove teritorije?! CIA agent ubrojao i Kijev!

 

Ekplozije!

U Harkovu su odjeknule eksplozije, javila je televizija TSN.

 

Nemački pukovnik: Pokrećemo! Moramo upozoriti Kijev! I Pentagon dobio specijalan zadatak

 

Srušena dva ukrajinska aviona iznad Belgorodske

Ruski PVO sistemi su oko 16 časova uništili dve ukrajinske bespilotne letelice avionskog tipa iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Tramp zaustavlja rat u Ukrajini?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da, ako bude ponovo izabran, namerava da reši sukob u Ukrajini, kao i da ima konkretan plan kako da to postigne.

- Imam konkretan plan da okončam ovaj (sukob). Ne mogu da vam kažem detalje, ali ću staviti tačku na njega - rekao je Tramp u intervjuu za „Foks njuz“.

Tramp je ranije više puta izjavljivao da bi mogao da reši konflikt u Ukrajini za jedan dan.
 

 

Nije dobro! Uzbuna u Kini i Rusiji! Šok plan SAD: Pored NATO još dva saveza, udaraju i sa juga i sa severa!


Glavno sa novog brifinga ruskog Ministarstva odbrane

▪ PVO sistemi oborili su dva ukrajinska aviona MiG-29;

▪ Oslobođeno Umansko, DNR;

▪ Grupa „Jug“ poboljšala je situaciju duž linije fronta i uništila tri skladišta municije Oružanih snaga Ukrajine, neprijatelj je izgubio oko 290 vojnika;

▪ Ruski PVO sistemi oborili su 50 ukrajinskih bespilotnih letelica, 23 projektila Hajmars, dve rakete Točka-U i jedan Neptun, tri bombe Hamer;

▪ Oružane snage Rusije pogodile su ukrajinsku radarsku stanicu za otkrivanje i praćenje vazdušnih ciljeva P-18;

▪ Grupa Istok zauzela je povoljnije položaje u zoni svoje odgovornosti, neprijatelj je izgubio oko 125 vojnika;

▪ Grupa „Sever“ porazila je pet neprijateljskih brigada, odbila 7 kontranapada, gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su oko 190 vojnika;

▪ Gubici Oružanih snaga Ukrajine u zoni odgovornosti grupe Zapad iznosili su oko 465 vojnika, tenk i tri oklopna vozila.
 

Američki mediji potvrdili najgore! Kreće razaranje Rusije: Aktivirani sateliti, kamere, dronovi...

 

Rusija: Zaustavili smo pokušaj terorističkog napada

„Protekle noći zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad pomoću bespilotnih letelica na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

 

 

Drama! Napadnut američki nosač aviona! Pod žestokim udarom i razarači, oglasila se vojska SAD!

 

Dong Jun: Ne isporučujemo oružje ni Rusij ni Ukrajini

Kina ne isporučuje oružje ni Rusiji ni Ukrajini i striktno kontroliše izvoz robe dvostruke namene, izjavio je ministar odbrane Kine Dong Jun, govoreći na međunarodnom bezbednosnom forumu „Dijalog Šangri-La“ u Singapuru.

- Nikada nismo isporučivali oružje nijednoj od strana u sukobu. Uspostavili smo strogu kontrolu izvoza robe dvostruke namene i nikada nismo uradili ništa što bi moglo da dovede do ekslacije situacije - rekao je on.

Ministar je dodao da je Kina uvek zauzimala odgovoran stav po ukrajinskom pitanju i zalagala se za mirovne pregovore.

 

Zelenski poslao udarnu poruku Trampu! Strah u njemu izmiče kontroli: Ako postane predsednik i donese odluku...

 

Napad ruskih jurišnih aviona na ukrajinske položaje

Posade jurišne avijacije na avionima Su-25 izvele su napad nevođenim avionskim projektilima na kamufliranu opremu i ljudstvo neprijatelja u zoni odgovornosti grupe Istok, navodi se u saopšternju ministarstva odbrane Rusije.

Pojašnjava se da su posade nakon ispaljivanja municije izvele protivraketni manevar, oslobodile toplotne zamke i vratile se na poletni aerodrom.

 

Nije dobro! Bajden video šta Rusi rade, pa hitno doneo odluku! Cela planeta drhti i čeka neizbežan odgovor Moskve!

 

Nastavljaju se aktivna dejstva grupe "Jug"

Na donjeckom pravcu u zoni specijalne vojne operacije nastavljaju se aktivna dejstva svih rodova grupe „Jug”. Najaktivnije su jedinice bespilotnih letelica 1. armijskog korpusa. U borbama se koriste, kako dronovi-kamikaze tako i novi modernizovani FPV dronova… To vam omogućava da gađate, ne samo ljudstvo, već i neprijateljska oklopna vozila, saopštilo ej Ministarstvo odbrane Rusije.

Pojašnjava se da snaga i nosivost modernizovanih bespilotnih letelica omogućavaju da se na neprijatelja bacaju, ne samo laka municija, već i teža, sve do mina velikog kalibra.

 

Grom iz vedra neba! Moćna NATO zemlja se okreće Putinu?! Američki pukovnik izazvao strah i paniku na Zapadu, hoće li SAD ovo dozvoliti?!

 

Ukrajina izvela napad na Belgorod

Ruski sistemi PVO oborili su više vazdušnih ciljeva iznad Belgoroda i Belgorodske oblasti, saopštio je na Telegram kanalu gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

- Naš sistem protivvazdušne odbrane je dejstvovao – nekoliko vazdušnih ciljeva je oboreno. Prema preliminarnim informacijama, niko nije povređen niti poginuo - napisao je on.

Gubernator je pojasnio da u Belgorodu kuće nisu oštećene. Prtljažnik jednog automobila probijen je gelerima, precizirao je gubernator.
 

 

Šok vesti! Zapad potučen do kraja! Rusija uspela ono što niko dosad nije, Britanci u čudu gledaju: Ozbiljni problemi...

 

Izveštaj sa fronta: Vode se krvave borbe za Časov Jar i Volčansk, Rusi napreduju u Donbasu 

Oružane snage Rusije pokrenule su masovni napad na energetske objekte u Ukrajini. Eksplozije su se čule u 10 regiona, a najznačajniji udarac bio je u Lavovu. Šteta je zabeležena u hidroelektrani Kremenčug, termoelektranama Ladižinskaja i Burštinskaja i solarnoj elektrani Pokrovskaja. Ovo nije prvi put da je na meti Dnjeparska hidroelektrana, koja je, prema rečima lokalnih zvaničnika, u kritičnom stanju, a o proizvodnji struje i ne govorimo. Pogođene su gasne distributivne stanice Ukrtransgaza, kao i skladišta u blizini aerodroma u gradu Striju. Pogođen je vojni objekat u oblasti Rovna, a u luci Odesa pogođeni su čamac i izviđački brod Oružanih snaga Ukrajine. Prema preliminarnim informacijama, bilo je raketnih napada na aerodrom Kulbakino u Nikolajevu.

Oružane snage Ukrajine napale su Belgorod i Stahanov. Prema izveštajima sa terena, OSU je gađao gradove HIMARS MLRS. U Stahanovu, kao rezultat udara APU, oštećena je zgrada instituta, gasovod i dalekovodi. U posledicama granatiranja Donjecka i regiona pet civila je ubijeno, a drugi su ranjeni. Na udaru su bile Kurska i Brjanska oblast. Lokalna javnost upozorava stanovništvo da OSU lansira balone punjene eksplozivom


U sektoru Herson, ukrajinske oružane snage nastavljaju borbe na ostrvima. Ruski marinci su uništili drugu grupu kod ostrva Nestriga.

Oružane snage Rusije otvorile su novi deo fronta u regionu Zaporožja, napadajući zapadno i istočno od Nesterjanke, severozapadno od Rabotina. Ovi napadi će otvoriti izglede za ulazak u pozadinu ukrajinskih oružanih snaga u Orehovu. Zapadno od Orehova, ruske oružane snage napadaju u rejonu sela Ščerbaki. Sa terena javljaju da ruske snage razbacuju letke sa dronova u kojima pozivaju Oružane snage Ukrajine na predaju. Štaviše, praksa se razlikuje na drugim sektorima fronta, a već ima onih koji su se predali.

 

Opa! Evropa traži Putina! Stigao neočekivan signal sa Zapada! Kome koristi slanje ogromne količine oružja Zelenskom?!

 

Ruski narod na udaru: Užasan snimak iz DNR (VIDEO)

Ukrajinska vojska je gađala iz MLRS Elenovku u DNR, što je rezultiralo oštećenjem pijace i privatne kuće. Posledice granatiranja snimili su predstavnici Istražnog komiteta.

 

 

 

Nije kasno! Stigao neočekivan predlog iz SAD za Ukrajinu! Da li bi Rusija pristala na ovako nešto?!

 

Rat zbog Ukrajine - ludilo

Rat SAD protiv Rusije u cilju odbrane režima Vladimira Zelenskog bila bi ludost, izjavio je nezavisni kandidat za predsednika Amerike Robert Kenedi Mlađi.

 

Zastrašujuća najava Borelja! Izmaklo je kontroli: Dva brutalna rata svakog časa mogu spaliti planetu!

 

Hidroelektrana u kritičnom stanju

Dnjeparska hidroelektrana, pod kontrolom ukrajinske vojske u Zaporožju, je u kritičnom stanju nakon noćnog udara, rekao je šef administracije Ivan Fjodorov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija