03.06.2024.

15:40

Foto: Printscreen

Planeta

Stravičan masakr! Rusi jednim udarom zbrisali ogroman broj vojnika! Spremali se da krenu ka Volčansku, a onda je doleteo projektil!

- Oko dva sata popodne ruska vojska je izvela raketni udar na selo Zarožnoe, na mestu gde se nalazi ukrajinska vojska. Projektili su pali u blizini vikendica, gde su se bez saglasnosti vlasnika nalazile ukrajinske vojne snage. Kako prenose naši drugovi iz Harkova, oko 30 vojnika OSU (ukrajinske vojske) je poginulo, a više od pedeset je ranjeno - rekao je.

Prema rečima podzemnog borca, tu grupu su trebali da prebace kao pojačanje kod Volčanska.

- Pravovremena informacija sa terena i izuzetan rad ruske vojske omeli su pripremu žive sile i dopremanje municije na liniju sukoba - primetio je Lebedev.

Krajem prošle nedelje šef administracije Harkovske oblasti Vitalij Gancev izjavio je da su ruske trupe oslobodile polovinu Volčanska, ali ukrajinsko komandovanje pokušava kontrareaguju i povlači tamo velike rezerve. Prema informacijama Ministarstva odbrane, jedinice Severne grupe i dalje napreduju prema unutrašnjosti protivničke odbrane, odbivši sedam kontrarnih napada u područjima Volčanska, Lipcova i Glubokog. Tokom prethodnih 24 sata, ukrajinske snage su tamo izgubile oko 200 vojnika, ubijenih i ranjenih, i devet vozila.