03.06.2024.

18:40

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Brutalna najava! Rusi poručili Makronu: Potpisao si sebi smrtnu presudu! Svet pred nezapamćenim krvoprolićem, ako ovo krene...

- Francuski predsednik Emanuel Makron dozvolio je Ukrajini da koristi krstareće rakete storm šedou/skalp za napad na aerodrome u oblastima Belgoroda i Kurska - rekao je oficir vojne avijacije koji je želeo da ostane anoniman za BBC.

- Pa, ovo je dijagnoza. Nikada ne bi zamislila mogućnost upotrebe dalekometnih raketa protiv civila u dva pravca? - rekao je Harčenko za RIA Novosti.

Ona je dodala da se kuća njene majke nalazi nedaleko od aerodroma Kursk. Tamo deca idu u škole i vrtiće, ljudi rade, civili se bave mirnim radom, rekao je poslanik.

- Umesto da uključe mozak i daju komandu svojoj marioneti Zelenskom da zaustave neprijateljstva, oni traže početak trećeg svetskog rata, verujem da je naša vojska opremljena sistemima protivvazdušne odbrane velikih razmera, opremom za elektronsko ratovanje... Definitivno ćemo pobediti - rezimirao je Harčenko.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin rekao da predstavnici zemalja NATO-a treba da budu svesni „čime se igraju“ kada govore o planovima da se Kijevu dozvoli da udari „legitimne ciljeve“ duboko u rusku teritoriju raketnim sistemima prebačenim na Oružane snage Ukrajina od Zapada.

Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov , komentarišući mogući odgovor Ruske Federacije na nove napade na rusku teritoriju, naveo je da za to znaju šef države i vojska, „koji preduzimaju odgovarajuće kontramere i spremaju se za njih“.