04.06.2024.

06:15

Foto: Foto: Printscreen, Shutterstock

Planeta

Veliko zlo se sprema! Taktička nuklearna avijacija u pripravnosti: Zastrašujuće vesti stigle iz Belorusije!

Sastav beloruskog ratnog vazduhoplovstva spreman je za upotrebu nestrateškog nuklearnog naoružanja, piloti i inženjeri su završili obuku. Danas obuka u upotrebi taktičkog nuklearnog oružja nije nešto novo, sve je već razrađeno na brojnim obukama i vežbama.

Trenutno se nastava na ovu temu izvodi po rasporedu. Avioni su takođe spremni za upotrebu nuklearnog oružja.

- Beloruske posade, inženjerski i tehnički sastav su već dosta davno završile ceo ciklus obuke – teorijske i praktične. Radimo na tim pitanjima, ponekad menjamo ovu ili onu situaciju. Ali posade su već spremne, a spremno je i inženjersko osoblje. A avioni su već odavno spremni - izjavio je Davidovič.

Rusija je prošle godine razmestila taktičko nuklearno oružje na teritoriji Belorusije na neodređeno vreme, a takođe je isporučila Minsku operativno-taktičke sisteme Iskander.

Osim toga, beloruski avioni su prilagođeni za taktičko nuklearno oružje, a piloti su prošli neophodnu preobuku. Nakon toga, Rusija i Belorusija su izvele niz vežbi, uključujući i praktičnu upotrebu nestrateškog nuklearnog naoružanja u ugrožavanju bezbednosti jedne od zemalja Unije.

Podsetimo, analizirajući izjavu ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, ruski politikolog Sergej Markov je došao do zaključka da je Rusija spremna da izvrši taktički nuklearni udar u Ukrajini, blizu granice sa Poljskom, a to bi se moglo dogoditi 22. juna.