• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/topnews.ru

02.06.2024

14:40

Hitno! Užasna najava iz Rusije: U junu bacamo nuklearku! Naveden cilj i datum mogućeg udara, nuklearni oblak će prekriti Evropu?!

Reuters

Vesti

Hitno! Užasna najava iz Rusije: U junu bacamo nuklearku! Naveden cilj i datum mogućeg udara, nuklearni oblak će prekriti Evropu?!

Podeli vest

Analizirajući izjavu ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, ruski politikolog Sergej Markov je došao do zaključka da je Rusija spremna da izvrši taktički nuklearni udar u Ukrajini, blizu granice sa Poljskom, a to bi se moglo dogoditi 22. juna.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je novinarima dan ranije da se ne može a da se ne uzme u obzir „namerno snažno delovanje NATO-a u nuklearnoj sferi“.

On je komentarisao činjenicu da je avion F-16, koji će uskoro biti isporučen Ukrajini,dugo bio glavno vozilo za isporuku u okviru takozvanih zajedničkih nuklearnih misija NATO-a.

- Stoga, ne možemo a da ne smatramo isporuku ovih sistema režimu u Kijevu namernu signalnu akciju NATO-a u nuklearnoj sferi. Oni pokušavaju da nam ukažu da su u Ukrajini SAD i NATO spremni bukvalno na sve - rekao je on.

Analizirajući izjavu Lavrova, došao je do zaključka da je Rusija spremna da izvrši taktički nuklearni uda, a to bi se moglo dogoditi 22. juna.

Prema mišljenju politikologa, reči šefa ruskog ministarstva spoljnih poslova mogu ukazivati na to da Moskva nagoveštava svoje pravo da taktičkim nuklearnim oružjem udari na lokaciju lovaca F-16.

Ovo mesto se nalazi pored Poljske, u zapadnoj Ukrajini.

- Neka sav radioaktivni vetar ide u Poljsku - kaže specijalista.

On je podsetio da bi F-16 već mogli da budu u Ukrajini, a da bi njihovi letovi mogli da počnu početkom juna.

To može ukazivati na to da bi napad taktičkim nuklearnim oružjem mogao biti pokrenut odmah nakon samita u Švajcarskoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija