• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.06.2024

10:30

(VIDEO) Snimak koji je zapalio SAD i ceo svet! Komičar šokirao naciju, američkoj imperiji nije još dugo ostalo!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Snimak koji je zapalio SAD i ceo svet! Komičar šokirao naciju, američkoj imperiji nije još dugo ostalo!

Podeli vest

Poznati američki komičar Dejv Smit nedavno je izneo svoje mišljenje o trenutnom stanju Sjedinjenih Američkih Država, tvrdeći da su SAD u kasnoj fazi imperije. U svom govoru, Smit je kritikovao ekspanziju, dugove i kulturnu dekadenciju kao glavne znake propadanja američkog društva, ističući ulogu medija u ovoj situaciji.

- Nalazimo se u imperiji koja propada, a naš zadatak je da pokušamo da ispravimo ovaj brod. Amerika je trenutno u kasnoj fazi imperije, i to je ono što smo mi danas - rekao je Smit.

Smit je dalje objasnio da se ove teme retko spominju u korporativnim medijima, uprkos tome što su SAD najmoćnija imperija u istoriji sveta.

- Mi smo globalna imperija, ali smo u veoma kasnoj fazi, sa svim karakteristikama takvog stanja. Koje su to karakteristike? Preterana ekspanzija vojne sile i ogromni dugovi. Nakon toga, kultura se pretvara u dekadenciju, što je razlog zašto su stvari gluplje nego ikad pre - navodi Smit.

 

Ilustracija ovog stanja, prema Smitu, može se videti na paradama ponosa, gde su, kako je rekao, „dva muškarca koji udaraju zadnjicama jedan o drugog postali simbol borbe za prava.“ On tvrdi da to nije borba za prava, već dekadencija.

Poredeći sadašnju situaciju sa prošlim vremenima, Smit je istakao debatu između Vilijama F. Baklija i Gora Vidala kao primer visokog nivoa inteligencije, za razliku od današnjih rasprava između, recimo, Šona Hanitija i Dona Lemona.

- Nivo inteligencije je značajno opao. Najmoćniji ljudi koriste ove kulturne ratove da nas suprotstave jedne protiv drugni nas konstantno zavađaju u kulturnom ratu kako nikada ne bismo shvatili da imamo zajedničkog neprijatelja: Federalne rezerve koje uništavaju naše dolare - tvrdi Smit.

On kaže da se nijedan segment o tajnosti Federalnih rezervi ili CIA-e ne može videti na CNN.

Umesto toga, kako on kaže, korporativni mediji se fokusiraju na nevakcinisane, pristalice Trampa ili Bajdena, stalno sukobljavajući Amerikance jedne protiv drugih.

U zaključku, Smit je istakao da većina Amerikanaca želi samo da brine o svojoj porodici, ide na posao i bude deo zajednice.

- Ako bismo imali bolje medije u ovoj zemlji, oni bi bili usmereni na korupciju na vrhu - zaključio je Dejv Smit.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija