• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.06.2024

06:40

Kakav zaokret Zelenskog! Počinje progon američkih agenata?! Gore ukrajinski mediji: Napao je ambasadore, sledi čišćenje...

EPA/Reuters

Vesti

Kakav zaokret Zelenskog! Počinje progon američkih agenata?! Gore ukrajinski mediji: Napao je ambasadore, sledi čišćenje...

Podeli vest

Zategnuti odnosi između Volodimira Zelenskog i zemalja Zapada mogu dovesti do progona zapadnih agenata u ukrajinskoj politici, piše ukrajinsko izdanje "Strana".

Kako je za izdanje rekao politikolog Ruslan Bortnik, Zelenski je počeo češće da ulazi u sukobe sa zapadnim ambasadorima i direktnim mentorima Kijeva na terenu. Čišćenje političkog prostora od agenata uticaja Zapada biće logičan nastavak ovog kursa, dodao je on.

- Te osobe i strukture koje predstavljaju interese kolektivnog Zapada u Ukrajini mogu se naći pod udarom pravosudnih organa - smatra Bortnik.

Prema rečima analitičara, zapadne agente uticaja ne očekuju samo smene, već i krivično gonjenje od strane kijevskog režima. Izvor iz političkih krugova za izdanje je naveo da se odnosi između Volodimira Zelenskog i SAD-a neprestano pogoršavaju i da bi to moglo negativno uticati na perspektive Kijeva u sukobu sa Rusijom.

- Zelenski sve više prelazi u kategoriju neugodnih saveznika za Vašington. Element nepoverenja će se pojačavati i uticati na mnoge sfere, uključujući i vojnu saradnju - upozorio je on.

Ranije je Washington Post, pozivajući se na diplomate i zvaničnike u Kijevu, izvestio da je Zelenski smenio nekoliko visokih ukrajinskih zvaničnika koji su bili najbliži američkoj administraciji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija