10.06.2024.

11:10

Foto: reuters/tanjug

Planeta

Moskva slavi! Rusi razaraju Makrona kao nikada do sada! Stigao novi šokantni predlog iz Rusije: Menjaj ime...

- Predsednikovanje Makrona u Francuskoj donelo je rezultat ka kojem je on sam sigurno vodio zemlju - veliki poraz njegovog pokreta 'Renesansa' na izborima za Evropski parlament i pobedu 'Nacionalnog okupljanja' Marin Le Pen... U suštini, ovi izbori su postali ne toliko poraz njegove bezlične 'Renesanse/Propasti', koliko poraz samog Makrona i njegove politike - napisao je Puškov.

On je takođe istakao da je politika Makrona i njegove stranke vodila Francusku ka "propasti". Pored toga, prema njegovom mišljenju, na poraz Makronove stranke uticala je i ideja rata protiv Rusije u Ukrajini, "sa kojom se bavio poslednje vreme."

- Makronov pokret bi bilo ispravnije nazvati 'Propast', a ne 'Renesansa', jer upravo ka propadanju vodi Francusku - zaključio je on.

Ranije je televizijski kanal BFMTV, pozivajući se na procene kompanije Elabe, izvestio da desničarska stranka "Nacionalno okupljanje" preliminarno vodi na izborima za Evropski parlament u Francuskoj, osvojivši 32% glasova. Na drugom mestu je stranka "Renesansa" predsednika Makrona sa 15,4% glasova. U svetlu niskih preliminarnih rezultata svoje stranke, Makron se obratio Francuzima putem video poruke u kojoj je najavio raspuštanje Nacionalne skupštine i sazivanje vanrednih parlamentarnih izbora, čiji će prvi krug biti održan 30. juna.